De zomertuin van nu

De zomertuin van nu

Elke zomertuin verlangt er na om zo mooi te zijn als de tuinen van Château de Versailles. De zonnekoning Lodewijk XIV had veel passie voor zijn tuinen. Veel mensen gaan tijdens een bezoek aan de stad Parijs ook even langs de schitterende tuinen van het kasteel die in deze zomermaanden te bezoeken zijn en zeer de moeite waard. Natuurlijk wil je ook een zomertuin compleet met tuinhuis) dichter bij huis (dat had de zonnekoning ook). Dan is het wel leuk om een beetje inspiratie te krijgen voor de inrichting van zo’n tuin. Ontdek de ideeën en ga met de leukste aan de haal.  

Verras je vrienden

Laat je vrienden versteld staan door je zomertuin. Maar ze zijn natuurlijk niet zomaar onder de indruk. Daarom deze blog met tips. Want wat zet je nu in een zomertuin anno 2019? Hieronder enkele voorbeelden.

Tuinhuis

Het is handig om spullen in op te slaan en zorgt voor een sfeervol geheel. We hebben het natuurlijk over een tuinhuis. Kinderen zijn erg blij met zo’n leuke plek om te spelen. Dan is het verstandig om een speciale kast in het tuinhuis te maken, zodat je daar de tuingereedschappen in kunt opslaan. Dan weet je zeker dat ze veilig zijn.

Waan je in Amerika

Na een lange rit over de prairie kom je thuis bij je huis om neer te ploffen op de veranda, een beetje zoals in Amerika, maar dan in een Vinex-wijk. Zet er een paar stoelen op je veranda en je bent klaar. Een pergola is ook heel tof, daar kun je ook lekker onder zitten. Familie en vrienden waarderen het zeker als je zoiets in je zomertuin zet. Leuk trouwens in combinatie met een tuinhuis.

Flora en fauna

Naast een leuke architectuur is het belangrijk dat er voldoende flora en fauna in de tuin aanwezig is. Diverse soorten bloemen en bomen zijn een mooie toevoeging. Of wat dacht je van een vijver. Zo heb je direct een mooie centraal punt voor je zomertuin.

Tuinhout

Het gaat niet zozeer om het tuinhout, maar wel over wat je er allemaal mee kunt doen. Nu kun je alles van hout maken, maar vaak zien we bepaalde dingen van tuinhout in de tuin terug: een picknicktafel, zithoek, schutting of tuinhuis. De experts willen je graag adviseren over het gebruik van dit hout. 

Zwembad met terras

Het is heerlijk na het zonnen een duik te nemen in het zwembad. Andersom is het ook fijn opdrogen na het zwemmen. Kortom, een zwembad en een terras horen bij elkaar als het strand en de zee.

Wat kun je doen in een zomertuin?

Je kunt zoveel leuke dingen doen in de zomertuin:

  • BBQ
  • Gezellig eten met familie
  • Tuinfeest met drankjes en hapjes voor de buurt
  • Kinderen kunnen lekker veilig buitenspelen
  • Wat je zelf maar wilt!

Meer ontdekken

Een zomertuin herbergt veel sfeervol design, zoals een terras, pergola of tuinhuis. Wees creatief met de tips die we je gaven en verzin er zelf ook een paar bij. Leer je tuinbestrating goed te onderhouden. Palmbomen in je Nederlandse tuin, kan dat?

Ook interessant

Hoe verzeker je jezelf tijdens de verhuizing

Een verhuizing is een dure en zware gebeurtenis. Het is dan belangrijk om goed verzekerd te zijn voor,tijdens en na de verhuizing zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als eerste begin je met een adreswijziging als de makelaar uit Roosendaal eenmaal een...

3 voordelen van een klimaatbeheersingssysteem

Ben je op zoek naar een klimaatbeheersingssysteem voor je huis of pand? Dan zit je bij ons goed! Het verduurzamen van bestaande bouw krijgt namelijk steeds meer een belangrijke rol. Er komen steeds meer strenge energie-eisen in de renovatiemarkt. Daarnaast is het heel...

De nieuwste trend met een bruin bankstel

De nieuwste trend met een bruin bankstel

Een bruin bankstel en de nieuwste trends? Je zou dat niet gelijk denken aangezien een bruin bankstel al jaren bestaat. Toch hoort het wel degelijk tot een van de trends voor komend jaar. De trend van een hoekbank in de vorm van een bruin bankstel is al een paar jaar...

Over de auteur