De zomertuin van nu

De zomertuin van nu

Elke zomertuin verlangt er na om zo mooi te zijn als de tuinen van Château de Versailles. De zonnekoning Lodewijk XIV had veel passie voor zijn tuinen. Veel mensen gaan tijdens een bezoek aan de stad Parijs ook even langs de schitterende tuinen van het kasteel die in deze zomermaanden te bezoeken zijn en zeer de moeite waard. Natuurlijk wil je ook een zomertuin compleet met tuinhuis) dichter bij huis (dat had de zonnekoning ook). Dan is het wel leuk om een beetje inspiratie te krijgen voor de inrichting van zo’n tuin. Ontdek de ideeën en ga met de leukste aan de haal.  

Verras je vrienden

Laat je vrienden versteld staan door je zomertuin. Maar ze zijn natuurlijk niet zomaar onder de indruk. Daarom deze blog met tips. Want wat zet je nu in een zomertuin anno 2019? Hieronder enkele voorbeelden.

Tuinhuis

Het is handig om spullen in op te slaan en zorgt voor een sfeervol geheel. We hebben het natuurlijk over een tuinhuis. Kinderen zijn erg blij met zo’n leuke plek om te spelen. Dan is het verstandig om een speciale kast in het tuinhuis te maken, zodat je daar de tuingereedschappen in kunt opslaan. Dan weet je zeker dat ze veilig zijn.

Waan je in Amerika

Na een lange rit over de prairie kom je thuis bij je huis om neer te ploffen op de veranda, een beetje zoals in Amerika, maar dan in een Vinex-wijk. Zet er een paar stoelen op je veranda en je bent klaar. Een pergola is ook heel tof, daar kun je ook lekker onder zitten. Familie en vrienden waarderen het zeker als je zoiets in je zomertuin zet. Leuk trouwens in combinatie met een tuinhuis.

Flora en fauna

Naast een leuke architectuur is het belangrijk dat er voldoende flora en fauna in de tuin aanwezig is. Diverse soorten bloemen en bomen zijn een mooie toevoeging. Of wat dacht je van een vijver. Zo heb je direct een mooie centraal punt voor je zomertuin.

Tuinhout

Het gaat niet zozeer om het tuinhout, maar wel over wat je er allemaal mee kunt doen. Nu kun je alles van hout maken, maar vaak zien we bepaalde dingen van tuinhout in de tuin terug: een picknicktafel, zithoek, schutting of tuinhuis. De experts willen je graag adviseren over het gebruik van dit hout. 

Zwembad met terras

Het is heerlijk na het zonnen een duik te nemen in het zwembad. Andersom is het ook fijn opdrogen na het zwemmen. Kortom, een zwembad en een terras horen bij elkaar als het strand en de zee.

Wat kun je doen in een zomertuin?

Je kunt zoveel leuke dingen doen in de zomertuin:

  • BBQ
  • Gezellig eten met familie
  • Tuinfeest met drankjes en hapjes voor de buurt
  • Kinderen kunnen lekker veilig buitenspelen
  • Wat je zelf maar wilt!

Meer ontdekken

Een zomertuin herbergt veel sfeervol design, zoals een terras, pergola of tuinhuis. Wees creatief met de tips die we je gaven en verzin er zelf ook een paar bij. Leer je tuinbestrating goed te onderhouden. Palmbomen in je Nederlandse tuin, kan dat?

Ook interessant

Hou kalkaanslag buiten de deur!

We zijn veel verschillende dingen die kalkaanslag veroorzaakt waar je niet op zit te wachten. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte wasmachine, vaatwasser, verstopte leidingen en een koffiezetapparaat dat in de ochtend niet meer doet wat het moet doen. Geen best begin van...

Hoe kom ik van kalkaanslag af?

In deze blog nemen we een aantal beproefde manieren met je door om kalkaanslag kwijt te raken. Zelfs gaan we een manier noemen hoe jij kalkaanslag kunt voorkomen. Laten we eerst beginnen met het verwijderen. Lees snel verder om dit te ontdekken. Wil je meer weten,...

Wat heb ik aan een waterontharder?

In de moderne wereld zijn er een aantal zaken waar we een bijzondere hekel aan hebben. Een van die dingen is kalkaanslag. Het brengt een heleboel werk met zich mee. Dat wil je liever niet in je woning. Daarom hebben we een oplossing voor je verzonnen waarmee je echt...

Over de auteur