De zomertuin van nu

De zomertuin van nu

Elke zomertuin verlangt er na om zo mooi te zijn als de tuinen van Château de Versailles. De zonnekoning Lodewijk XIV had veel passie voor zijn tuinen. Veel mensen gaan tijdens een bezoek aan de stad Parijs ook even langs de schitterende tuinen van het kasteel die in deze zomermaanden te bezoeken zijn en zeer de moeite waard. Natuurlijk wil je ook een zomertuin compleet met tuinhuis) dichter bij huis (dat had de zonnekoning ook). Dan is het wel leuk om een beetje inspiratie te krijgen voor de inrichting van zo’n tuin. Ontdek de ideeën en ga met de leukste aan de haal.  

Verras je vrienden

Laat je vrienden versteld staan door je zomertuin. Maar ze zijn natuurlijk niet zomaar onder de indruk. Daarom deze blog met tips. Want wat zet je nu in een zomertuin anno 2019? Hieronder enkele voorbeelden.

Tuinhuis

Het is handig om spullen in op te slaan en zorgt voor een sfeervol geheel. We hebben het natuurlijk over een tuinhuis. Kinderen zijn erg blij met zo’n leuke plek om te spelen. Dan is het verstandig om een speciale kast in het tuinhuis te maken, zodat je daar de tuingereedschappen in kunt opslaan. Dan weet je zeker dat ze veilig zijn.

Waan je in Amerika

Na een lange rit over de prairie kom je thuis bij je huis om neer te ploffen op de veranda, een beetje zoals in Amerika, maar dan in een Vinex-wijk. Zet er een paar stoelen op je veranda en je bent klaar. Een pergola is ook heel tof, daar kun je ook lekker onder zitten. Familie en vrienden waarderen het zeker als je zoiets in je zomertuin zet. Leuk trouwens in combinatie met een tuinhuis.

Flora en fauna

Naast een leuke architectuur is het belangrijk dat er voldoende flora en fauna in de tuin aanwezig is. Diverse soorten bloemen en bomen zijn een mooie toevoeging. Of wat dacht je van een vijver. Zo heb je direct een mooie centraal punt voor je zomertuin.

Tuinhout

Het gaat niet zozeer om het tuinhout, maar wel over wat je er allemaal mee kunt doen. Nu kun je alles van hout maken, maar vaak zien we bepaalde dingen van tuinhout in de tuin terug: een picknicktafel, zithoek, schutting of tuinhuis. De experts willen je graag adviseren over het gebruik van dit hout. 

Zwembad met terras

Het is heerlijk na het zonnen een duik te nemen in het zwembad. Andersom is het ook fijn opdrogen na het zwemmen. Kortom, een zwembad en een terras horen bij elkaar als het strand en de zee.

Wat kun je doen in een zomertuin?

Je kunt zoveel leuke dingen doen in de zomertuin:

  • BBQ
  • Gezellig eten met familie
  • Tuinfeest met drankjes en hapjes voor de buurt
  • Kinderen kunnen lekker veilig buitenspelen
  • Wat je zelf maar wilt!

Meer ontdekken

Een zomertuin herbergt veel sfeervol design, zoals een terras, pergola of tuinhuis. Wees creatief met de tips die we je gaven en verzin er zelf ook een paar bij. Leer je tuinbestrating goed te onderhouden. Palmbomen in je Nederlandse tuin, kan dat?

Ook interessant

Huis- en tuintips om de zomer mee af te sluiten

Huis- en tuintips om de zomer mee af te sluiten

Voor de meesten is de zomervakantie weer voorbij en denken we langzaam maar zeker weer aan de herfst. Veel vakantiegangers werken met vooraf bepaalde budgetten en voor de thuiskomers die nog wat over hebben heb ik een aantal handige investeringstips. Koop alvast...

Tips voor het creëren van schaduw in de tuin

Tips voor het creëren van schaduw in de tuin

Heeft u een zonnige tuin, bijvoorbeeld op het zuiden? Dan heeft u voor het merendeel van de dag de zon in uw tuin staan. Dit is iets waar veel mensen van dromen, een heerlijke zonnige tuin. Toch heeft een zonnige tuin soms ook nadelen, vooral wanneer het echt heel erg...

Een huis laten bouwen, dit is waar je aan moet denken!

Een huis laten bouwen, dit is waar je aan moet denken!

Het laten bouwen van een designhuis is een flink project waar de nodige tijd overheen gaat. Meestal als er een weg ingeslagen is, in het bouwproces, dan is het maar wat lastig om dit weer te veranderen. Daarom is het belangrijk om een vinger aan de pols te houden...

Over de auteur