Welkom in mijn huis

5 tips voor het onderhoud van je tuinbestrating

5 tips voor het onderhoud van je tuinbestrating

Geplaatst op

Hier zijn onze vijf tips om je tuinbestrating te onderhouden en je terras in topconditie te houden. Als je je terras in de toekomst in uitstekende staat wilt houden, moet je minimaal onderhoud plegen. Hier zijn enkele eenvoudige tips om je tuinbestrating mooi te houden.

Regelmatig borstelen

Regelmatig borstelen verwijdert vuil en puin en voorkomt het ontkiemen van zaad. Als je je trottoir niet in een tijdje hebt schoongemaakt en er beginnen kleine onkruidjes te groeien, zal een goede borstelbeurt ze afbreken en voorkomen dat ze verder groeien of zich verspreiden.

Elektrisch wassen

Zelfs als je je bestrating regelmatig poetst, is er af en toe een grondiger reiniging nodig. Je kunt hiervoor warm zeepwater of vloerreinigers gebruiken, maar zorg ervoor dat elke vloerreiniger die je kiest zuurvrij is. Een zuurhoudende reiniger kan schade aan steen of betonnen bestrating veroorzaken. Als je een stoom- of hogedrukreiniger bezit of huurt, kunt je je bestratingsstenen snel een diepe reiniging geven. Werk langzaam over een klein oppervlak om te zorgen voor de meest grondige reiniging. Let ook goed op rond de voegen van bestratingsvoegen, waar hoge druk kan afbreken of de mortel kan beschadigen. Schrobben met een handborstel is arbeidsintensiever en tijdrovender, maar kan de betere optie zijn voor kwetsbare of beschadigde betontegels. Werk op een klein oppervlak, schrob voorzichtig om vuil en vuil los te maken. Spoel na afloop met schoon water af en leid het zeepwater naar een nabijgelegen afvoer.

Regelmatig wieden

Als je tuinbestrating een beschadigde mortel of grote ruimtes tussen de bestratingsstenen heeft, moet je regelmatig onkruid wieden om te voorkomen dat er te veel onkruid groeit. Probeer altijd het onkruid bij de wortels te verwijderen om te voorkomen dat ze terug groeien. Als het trekken van onkruid het probleem niet lijkt te beheersen, is de volgende optie het gebruik van een onkruidverdelger. Contact onkruidverdelgers worden op plantenbladeren gespoten en zijn over het algemeen een alleskunner. Systemische onkruidverdelgers zijn grondiger omdat ze door de plant worden opgenomen in het wortelstelsel. Systemische producten werken iets langzamer maar geven goede resultaten.

Vul de voegen

Verbindingen spelen een belangrijke functie door het beton of de stenen aan elkaar te koppelen en structuur aan te brengen. Het schoonmaken ervan kan lastig zijn, omdat dit het meest kwetsbare gedeelte van je tuinbestrating is. Naast het onkruid in de voegen moet je ook af en toe een lapje onkruid opplakken en repareren. Bij het trekken van onkruid verwijdert je zand uit de voegen, moet je de gaten opvullen of je krijgt gewoon meer onkruid. Het gebruik van een voegstabilisator helpt zanddeeltjes samen te binden om erosie te vertragen. Als de mortel tekenen van barsten of afschilferen vertoont, zijn er verschillende formules die je kunt gebruiken om reparaties uit te voeren.

Afdichten van straatstenen

Tot slot voorkomen terrasafdichters dat vocht binnendringt en schade toebrengt aan betonnen of stenen bestrating. Je vindt er een grote verscheidenheid aan producten, en de verkeerde kan het oppervlak van je bestrating beschadigen, dus lees de etiketten en kies zorgvuldig. je zult nog steeds regelmatig moeten reinigen, en je zult de afdichting om de paar jaar opnieuw moeten aanbrengen, gebaseerd op de aanbevelingen van de fabrikant. Patio- en tuinbestratingonderhoud is niet moeilijk, maar het vereist een voortdurende inzet om oppervlakken schoon en onkruidvrij te houden. Een beetje regelmatig werk voorkomt dat er problemen ontstaan en houdt je tuinstenen er goed uitzien.

Gerelateerde berichten

3 dingen die je moet weten voordat je sierbestrating koopt

Het eerste wat je moet weten voordat je sierbestrating koopt, is de stijl. Er zijn vele stijlen van sierbestrating die kunnen worden gebruikt bij...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden