Welkom in mijn huis

Welke ladder moet ik kiezen?

Welke ladder moet ik kiezen?

Geplaatst op

Er is in Nederland een groot aanbod van allemaal verschillende ladders. Iedere ladder heeft weer eigen voordelen en kenmerken. De geschiktheid van een ladder hangt af van meerdere factoren: het gebruik, de werkhoogte, de beschikbare ruimte en de plaatsing. In dit artikel gaan we wat dieper in op de factoren die de geschiktheid van een ladder bepalen.

Gebruik van de ladder

In de bouw worden er veel ladders gebruikt. Welke ladder je het beste kunt nemen, hangt af van de werkzaamheden die je uitvoert. Bij enkel en alleen werkzaamheden op een dak volstaat een enkele ladder. Wanneer je vaak schildert of stucwerkzaamheden uitvoert op de ladder, dan adviseren we een ladder met 2 of 3 delen. Bij dit soort ladders herken je de A-stand van de ladder met gespreide delen op de grond. Dit maakt het eenvoudig om werkzaamheden te verrichten op stukken waar geen gevel of iets dergelijks is.

De werkhoogte

De werkhoogte is ook van invloed op de geschiktheid van ladders. Moet je op het dak aan het werk? Houd er dan rekening mee dat de ladder minimaal 100 cm uit moet steken boven het dak. Voor klussen waarbij je niet op het dak hoeft, kun je uitgaan van de objecthoogte in cm x 1,07. Door deze formule is het eenvoudig om de benodigde ladderlengte te bepalen en kun je een ladder kiezen die hoog genoeg is voor de werkzaamheden die je gaat verrichten.

Beschikbare ruimte

Wanneer je weinig ruimte hebt thuis, dan kan een vouwladder de oplossing zijn. Deze ladders vouw je eenvoudig in elkaar en nemen daardoor wat minder ruimte in beslag met opbergen. Wel moet je er rekening mee houden dat deze ladders wat minder hoog komen dan ladders van 1, 2 of 3 delen.  Mocht je weinig ruimte thuis hebben, maar toch op vrij grote hoogte willen werken? Dan zijn uitschuifbare tweedelige en driedelige uitvoeringen ook zeker een optie.

Plaatsing van de ladder

De laatste factor die de geschiktheid van een ladder bepaalt is de plaatsing van de ladder. Ga van tevoren na wat voor werkzaamheden je gaat verrichten. Voor werkzaamheden op het dak of aan een gevel heb je voldoende aan een enkele ladder. Mocht je willen verven of stucwerkzaamheden uit willen voeren, dan raden we het aan om tweedelige of driedelige ladders te kopen.

Gerelateerde berichten

Onverwacht asbest gevonden in de oude woning? Laat het meteen verwijderen!

Een oud huis renoveren, het kan een spannende bedoening zijn. Maar je kan ook wel voor onverwachte en misschien onaangename zaken komen te staan. In...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden