Onverwacht asbest gevonden in de oude woning? Laat het meteen verwijderen!

Een oud huis renoveren, het kan een spannende bedoening zijn. Maar je kan ook wel voor onverwachte en misschien onaangename zaken komen te staan. In oude woningen vind je vaak wel eens asbest terug. Maar wat is dat nu juist en wat moet doen wanneer je op deze ontdekking stoot? Wij geven tips mee voor het verwijderen van asbest! 

Asbest, wat is het? 

Asbest is een mineraal dat in de natuur voorkomt en dat je niet met het blote oog kan zien. Het kan daarom dus moeilijk te herkennen zijn voor mensen die er geen ervaring mee hebben. Vaak zit het verwerkt in vloerbekleding, tegels, golfplaten, onderdakplaten… Op zich vormt asbest geen gevaar, maar het is bij het verwijderen ervan wanneer je het gaat slijpen, breken of scheuren, dat het gevaarlijk wordt. Dan komen er kleine asbestvezels vrij die longaandoeningen kunnen veroorzaken. 

Gratis stockfoto met bekwaamheid, bouw, bouwkunde

Wat te doen bij het ontdekken van asbest? 

Asbest verwijderen is het eerste wat moet gebeuren als je dit ontdekt. Omdat het slopen en verwijderen hiervan juist gevaarlijk is, begin je hier best niet zelf aan. Je kan best een gespecialiseerd bedrijf zoals Revoort hiervoor inschakelen. Op revoort.nl kan je allerlei informatie terugvinden over asbest en wat je moet doen bij ontdekking hiervan. Heb je een vermoeden, maar ben je niet helemaal zeker? Ook dan is het aangeraden om hen te contacteren! 

Asbestsanering door professionals 

Revoort komt ter plekke kijken om vast te stellen of er effectief asbest is gevonden in de oude woning. Wanneer dit het geval is, moet er overgegaan worden tot asbestsanering en dit neem revoort.nl voor zijn rekening! Het hele proces, van begin tot einde wordt uit jouw handen genomen, zodat je je hier zelf geen zorgen om moet maken. Alles gebeurt op een veilige, professionele en vakkundige manier! 

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in Bouw


Notice: Undefined index: title_1 in /home/seo18/domains/welkominmijnhuis.nl/public_html/wp-content/themes/kingfisher/templates/footer.php on line 12


Notice: Undefined index: content_1 in /home/seo18/domains/welkominmijnhuis.nl/public_html/wp-content/themes/kingfisher/templates/footer.php on line 13
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks