Welk soort vloer kies jij?

Je wilt een nieuwe vloer in een kamer gaan leggen, maar je vindt het lastig om een soort vloer uit te kiezen. Om je hierbij te helpen bespreken wij in dit artikel vier soorten vloeren en leggen we uit wat hiervan de voor- en nadelen zijn.

Tapijt

Het voelt heerlijk zacht en warm aan je voeten aan: tapijt. Er zijn nog aardig wat mensen die kiezen voor een tapijten vloer en dan met name voor de slaapkamer. Tapijt heeft echter ook enkele nadelen. Zo is het moeilijker hygiƫnisch en stofvrij te houden en het is lastiger om vlekken te verwijderen.

Hout

Een houten vloer geeft een mooie natuurlijke uitstraling en voelt ook fijn aan. Het nadeel van hout is dat het ook redelijk wat onderhoud nodig heeft. In de loop der jaren kan een houten vloer er ook steeds minder mooi uit gaan zien.

Laminaat

Laminaat is een alternatief op de houten vloer. Het is voordeliger materiaal en je kunt het vaak ook eenvoudiger leggen. Daarbij is het makkelijker te onderhouden dan hout en is het beter bestand tegen krassen en slijtage. Wel is het zo dat laminaat bij beschadiging niet meer te repareren is.

Gietvloer

Een gietvloer van Betonvloercoating.nl is ook een optie. Deze vloeren zijn stevig en gaan over het algemeen lang mee. Daarbij is een gietvloer waterdicht, waardoor het ideaal is voor de keuken of de badkamer. Ook voel een gietvloer warm en comfortabel aan. Je kunt kiezen voor een betonnen gietvloer of een kunststof gietvloer. Een nadeel van een gietvloer is dat het laten plaatsen vaak ongeveer een week in beslag neemt.

PVC

Voor een PVC vloer wordt tegenwoordig misschien wel het meest gekozen. Dit omdat deze vloer makkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Daarbij kun je PVC ook in steeds meer kleuren en prints verkrijgen. Het is echter niet de meest voordelige vloer en het kan – in vergelijking met sommige andere vloeren – relatief snel beschadigd raken.

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in Bouw


Notice: Undefined index: title_1 in /home/seo18/domains/welkominmijnhuis.nl/public_html/wp-content/themes/kingfisher/templates/footer.php on line 12


Notice: Undefined index: content_1 in /home/seo18/domains/welkominmijnhuis.nl/public_html/wp-content/themes/kingfisher/templates/footer.php on line 13
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks