Welkom in mijn huis

Waterslagen: wat is het en waarom gebruiken we ze?

Waterslagen: wat is het en waarom gebruiken we ze?

Geplaatst op

Waterslagen zorgen voor een mooie, chique afwerking van je kozijn en raam. Waterslagen zijn in vele soorten en maten beschikbaar. In dit artikel vertellen we je alles over waterslagen. Zo vertellen we je het verschil tussen waterslagen en raamdorpels, waarvan veel mensen denken dat het hetzelfde is.

Verschil tussen waterslagen en raamdorpels

Waterslagen en raamdorpels worden vaak door elkaar gehaald, terwijl het verschil eigenlijk best simpel is. Waterslagen en raamdorpels lijken op elkaar en hebben dezelfde functie, alleen zijn waterslagen gemaakt van metaal of kunststof, terwijl raamdorpels vaak van beton of steen worden gemaakt.

Wat zijn waterslagen?

Vrijwel elk huis in Nederland heeft waterslagen. Waterslagen zijn een zeer nuttig onderdeel van je huis. Ze zorgen er namelijk voor dat regenwater niet direct in de onderliggende gevel loopt. Dit komt doordat waterslagen onder de onderdorpel van het kozijn worden geplaatst. Ze steken een beetje uit en lopen schuif af. Op die manier glijdt het water en eventueel vuil via de waterslag naar beneden. Waterslagen worden van verschillende materialen gemaakt, zoals van natuursteen of plastic. Een waterslag is vaak voorzien van een holte aan de onderkant zodat het water niet bij de onderliggende gevel komt.

Tijd besparen met prefab waterslagen

Waterslagen moet je per stuk inmetselen, dat kost veel tijd. Met prefab waterslagen wordt dit een heel ander verhaal. Prefab waterslagen worden als één geheel aangeleverd en hoef je alleen maar onder het kozijn te monteren. Een bijkomend voordeel van prefab waterslagen is dat ze slijtvast zijn en worden ingewassen in de fabriek. Met prefab waterslagen krijg je een strak geheel onder je kozijn. Vaak wordt er bij de waterslagen ook een ventiklik bijgeleverd. Dat is een hulpmiddel waardoor het leggen van de waterslagen sneller en makkelijker gaat.

Gerelateerde berichten

Onverwacht asbest gevonden in de oude woning? Laat het meteen verwijderen!

Een oud huis renoveren, het kan een spannende bedoening zijn. Maar je kan ook wel voor onverwachte en misschien onaangename zaken komen te staan. In...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden