Voor welke toplaag van betonplaten kunt u het beste kiezen?

Er zijn betonplaten in verschillende toplagen. De toplaag van een betonplaat zorgen dat de plaat goed bestand is tegen slijtage, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Dit is ook zeker noodzakelijk, als je kijkt waar betonplaten liggen, zoals op parkeerplaatsen, industrieterreinen en in de agrarische sector. Alleen voor welke toplaag kun je het beste kiezen, een gladde of ruwe? In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende toplagen van betonplaten en de voor- en nadelen ervan.

Betonplaten met een gladde toplaag

Betonplaten met een gladde afwerking zorgen voor een strakke uitstraling. Gladde betonplaten zijn naadloos afgewerkt. De gladde toplaag zorgt ervoor dat een verzameling van deze betonplaten samen een mooi en strak geheel vormen. Dit maakt gladde betonplaten zeer geschikt om aan te leggen voor het terras in je tuin. Naast de strakke uitstraling zijn gladde betonplaten ook zeer onderhoudsvriendelijk. Dit komt doordat deze soort geen naden heeft en daardoor eenvoudig schoon te maken en houden is. Wil je de platen verplaatsen? Ook dat is geen probleem met gladde betonplaten.

Bij ijzel en regen kunnen deze betonplaten wel gevaarlijk glad zijn. Bij een terras hoeft dit geen probleem te zijn, als het terras overdekt is. Daarnaast kun je je afvragen hoeveel je buiten op het terras zit in de herfst- en wintermaanden.

Betonplaten met een ruwe toplaag

Ruwe betonplaten zijn afgewerkt met een toplaag met daarin een diep motief. Dit maakt deze betonplaten minder glad bij slecht weer. Ook slijten ruwe betonplaten minder snel dan gladde betonplaten, waardoor ze zeer geschikt zijn om aan te leggen binnen de agrarische sector.

Het diepe motief en de ruwe toplaag maken het wel dat deze betonplaten een minder moderne uitstraling hebben dan gladde betonplaten. Daarnaast ben je veel tijd kwijt aan het aanleggen van ruwe betonplaten. Dit is een zeer arbeidsintensief klusje.

Advies bij je keuze

Ben je er nog niet uit welke betonplaten je het liefst wilt aanschaffen? Neem dan contact op met een betonspecialist. Zij weten exact welke betonplaten het beste passen bij je eigen wensen of die van je bedrijf. 

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in Bouw

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks