Je eigen huis laten bouwen

Een eigen huis kun je optimaal inrichten naar je eigen smaak en eigen wensen. Dit maakt  het bouwen van een eigen woning zeer aantrekkelijk. Aan dit optimale woongenot hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Voordat je gaat beginnen is het daarom goed om in kaart te brengen hoeveel geld je uit kunt geven en welke kavel je kunt gebruiken.

Zorg voor een bouwkavel

In de bestemmingsplannen van de gemeentes worden regelmatig kavels aangewezen voor woningbouw. Houdt echter rekening met onderstaande punten:

  • De huidige samenstelling van je gezin
  • Je toekomst verwachtingen
  • Eventuele hobby’s waar je ruimte voor nodig hebt
  • Het bestemmingsplan van de gemeente
  • Het meest recente bouwbesluit van de Rijksoverheid
  • Het maximale budget wat je uit wilt geven

Op basis van deze punten kun je al enigszins inschatten of de kavel die je hebt, voldoet aan het soort woning wat je wilt bouwen.

Huis ontwerpen met een architect

De uitstraling van een woning kan vaak al veel vertellen over de mensen die er wonen. De woningontwerpen en inrichtingen lijken echter steeds onpersoonlijker te worden. Veel mensen willen dat hun huis eruit ziet als de beelden die ze op het internet of in tijdschriften zien, maar dat is misschien niet het beste doel om na te jagen. Een huis moet juist een laten zien wat de karaktertrekken zijn van de bewoners.

Als je een architect vraagt om een huis te ontwerpen, dan zal hij je eerst uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. Een goede architect weet ten slotte dat een ‘mooi huisontwerp’ er voor iedereen anders uitziet.

Neem een aannemer in de arm en begin

Een ervaren aannemer bouwt en verbouwt dagelijks woningen, hierdoor kan hij je alles vertellen over de nieuwste mogelijkheden en noodzakelijke voorzieningen voor je woningen. Onze redacteur Joost heeft zijn eigen huis laten bouwen in Amsterdam, wij hebben hem om zijn mening gevraagd.

“We hebben bouwbedrijf en aannemersbedrijf Anton Vermeulen BV ingehuurd voor de bouw van onze woning in Amsterdam. Bij elk advies dat ze geven merk je dat ze dagelijks bezig zijn met de bouw en verbouw van woningen. Ik kan het inhuren van een aannemer iedereen aanraden!” Aldus Joost uit Amsterdam.

Zoals Joost ook aangeeft helpt een goede aannemer bij het optimaal inrichten van je woning. Hierdoor voorkom je achteraf nog veel moet verbouwen.

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in Bouw

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks