Welkom in mijn huis

6 voordelen van een aankoopmakelaar

6 voordelen van een aankoopmakelaar

Geplaatst op

Door de hoge prijzen en de grote vraag naar woningen is het lastig om de perfecte woning voor de juiste prijs te krijgen. Het is daardoor belangrijk om snel inzichtelijk te hebben welke woningen er op de markt zijn gekomen. Het is hierbij geen overbodige luxe om hierbij hulp te krijgen van een expert. Een aankoopmakelaar is een expert op het gebied van het kopen van woningen. Met een aankoopmakelaar profiteer je van de volgende voordelen:

  • Direct op de hoogte van nieuwe woningen
  • Maakt afspraken en gaat mee naar bezichtigingen
  • Ziet gebreken bij een woning
  • Neemt de onderhandelingen voor je uit handen
  • Onderhandelt naar de voor jou beste prijs
  • Begeleid je gedurende het gehele proces

Inzicht in de markt

Natuurlijk zijn er tegenwoordig veel websites zoals funda.nl die een goed beeld geven van het aanbod met koopwoningen. Wanneer je geïnteresseerd bent in het kopen van een woning dan raden we het aan om dagelijks of een aantal keer per week dit soort websites te bekijken. Het is nog gemakkelijker om hulp te krijgen van iemand die de huizenmarkt inzichtelijk heeft. Een aankoopmakelaar weet precies en snel welke woningen er te koop staan. Op deze manier kun je snel bezichtigingen bij passende woningen inplannen.

Ondersteuning bij bezichtigingen

Een aankoopmakelaar plant bezichtigingen in en gaat waar gewenst ook mee naar een bezichtiging. Dit scheelt jezelf veel tijd, moeite en werk. Bij de bezichtigingen zelf ziet een aankoopmakelaar over het algemeen ook meer dan dat we zelf doen. Aankoopmakelaars zijn specialisten op het gebied van het kopen van woningen en zien gebreken aan een woning dus ook vrij snel. Het grote voordeel hierbij is dat een aankoopmakelaar objectief is en dus ook eerlijk zal zijn over gebreken die hem of haar opvallen.

Ervaren in onderhandelingen

Wanneer je een bezichtiging hebt gehad en geïnteresseerd bent in de woning, begint het meest lastige tijdens het koopproces: de onderhandelingen. Wat moet het eerste bod gaan worden? Hoog inzetten om er zeker van te zijn dat je andere potentiële kopers voor bent of laag inzetten zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald voor de woning? Een aankoopmakelaar heeft veel ervaring in onderhandelingen en kan je helpen met het onderhandelen naar de juiste prijs.

Volledige begeleiding bij het kopen van een woning

Met een aankoopmakelaar heb je tijdens het aankoopproces volledige ondersteuning van een specialist. Bekijk online welke aankoopmakelaars er in je regio zitten en neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. Maak het jezelf gemakkelijk bij de zoektocht naar de perfecte woning en schakel een aankoopmakelaar in om je te ondersteunen.

Gerelateerde berichten

Onverwacht asbest gevonden in de oude woning? Laat het meteen verwijderen!

Een oud huis renoveren, het kan een spannende bedoening zijn. Maar je kan ook wel voor onverwachte en misschien onaangename zaken komen te staan. In...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden