4 redenen waarom het tijd is om over te stappen op plastic pallets

Elk onderdeel van productie-, magazijn- en distributieprocessen wordt tegenwoordig onder de loep genomen: alles moet steeds goedkoper, de duurzaamheid moet omhoog en veiligheid wordt steeds belangrijker. Dit geldt ook voor de palletindustrie, waar kunststof pallets steeds populairder worden en langzamerhand houten pallets vervangen. Wij vinden dat een goede trend. Hieronder lees je vier redenen waarom het tijd is om over te stappen op plastic pallets.

Eenvoudigere en goedkopere transport

Kunststof pallets zijn doorgaans lichter dan houten pallets. Dit betekent dus minder slijtage aan de spullen die u gebruikt om ze te verplaatsen en te vervoeren. Bovendien is het verschepen en vervoeren van plastic pallets lichter, waardoor de transportkosten lager uitvallen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Houten pallets gaan relatief snel splinteren of barsten en absorberen gemakkelijk water, waardoor ze kwalitatief snel achteruit gaan. Houten pallets zijn dus niet zeer onderhoudsvriendelijk. Bij kunststof pallets heb je dit probleem niet. De aanschaf van kunststof pallets is duurder dan de aanschaf van houten pallet, maar kijkend naar de levensduur betaalt het zich dubbel en dwars terug. Ook zorgen kunststof pallets voor een betere klanttevredenheid, omdat ze zo onderhoudsvriendelijk zijn.

Duurzaamheid

Kunststof pallets hebben een relatief lange levensduur: ze gaan langer mee dan houten pallets. Een typische houten pallet heeft een levensduur van slechts 3-5 jaar; een kunststof pallet kan tot 10 jaar meegaan, mits gebruikt volgens de voorschriften en mits de omgevingstemperatuurvoorschriften worden nageleefd. Zorg er dus voor dat je de pallets goed gebruikt, zodat ze lang mee kunnen gaan.

Veiligheid

Gemiddeld heeft een houten pallet ongeveer 150 spijkers in zich. Een losse roestige spijker of splinter kan verpakte voedingsmiddelen beschadigen. Ook loop je het gevaar jezelf eraan te bezeren. Er zijn gevallen geweest waarin bedrijven zijn overgestapt op plastic pallets omdat hun klanten zendingen weigerden die op beschadigde houten pallets aankwamen, onder andere vanwege veiligheidsproblemen. Kunststof pallets daarentegen worden geproduceerd zonder gebruik van spijkers en zijn daarom een veilig alternatief voor houten pallets.

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in BouwGetagd , ,


Notice: Undefined index: title_1 in /home/seo18/domains/welkominmijnhuis.nl/public_html/wp-content/themes/kingfisher/templates/footer.php on line 12


Notice: Undefined index: content_1 in /home/seo18/domains/welkominmijnhuis.nl/public_html/wp-content/themes/kingfisher/templates/footer.php on line 13
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks