Welkom in mijn huis

Zonwering voor kantoren voor een prettig werkklimaat

Zonwering voor kantoren voor een prettig werkklimaat

Geplaatst op

Het kiezen van juiste zonwering voor kantoorpanden is niet eenvoudig.

Er zijn veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden.

Om die reden is het aan te bevelen, hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Zo kan eerst goed in kaart worden gebracht, wat de mogelijkheden zijn en welke zonwering het beste kan worden toegepast in de specifieke situatie.

Vormen van zonwering voor kantoorpanden

Er is een ruime keuze als het gaat om zonwering voor de toepassing op kantoren.

Zonwering voor kantoren kan in de volgende vormen worden toegepast:

 • verticale lamellen
 • plissés
 • rolgordijnen
 • paneelgordijnen
 • horizontale jaloezieën
 • vitrage
 • luxe gordijnen

Zonwering moet functioneel zijn. Toch is de uitstraling ook belangrijk bij het uitkiezen van raambekleding. De zonwering vormt een belangrijk onderdeel van het geheel.

Bij een nieuw te bouwen bedrijfspand is het daarom aan te raden, dit onderdeel van het ontwerp te laten zijn. Zo kan een effectief resultaat worden bereikt die perfect past bij de uitstraling die men wil geven aan het kantoorpand.

Rolgordijnen

Deze gordijnen zijn bijzonder praktisch. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een zonwerende en een verduisterende uitvoering. Vanuit praktisch oogpunt wordt dan ook vaak voor deze vorm van zonwering gekozen.

Plissé gordijnen

Plissés kunnen een goede keuze zijn wanneer er sprake is van bijzondere vormen van ramen.

Deze vorm van zonwering is namelijk geschikt voor:

 • verticale ramen
 • serres
 • draairamen
 • kiepramen
 • lichtkoepels
 • ramen met meerdere hoeken

Een ruime toepasbaarheid, waardoor het voor elk raam perfect op maat kan worden gemaakt. Deze plooigordijnen zijn onopvallend, maar hebben toch een mooi modern effect.

Een elegante manier van zonwering, die op meerdere manieren bediend kan worden.

Bij het kiezen van plissé gordijnen is het ook een mogelijk om te kiezen voor twin plissés. Hierbij zijn twee stofsoorten gecombineerd in één plissé, waardoor extra isolatie optreedt. Beide stoffen zijn ook nog apart te bedienen waardoor er een bijzonder effect kan worden bereikt.

Vitrage en gordijnen

Vitrages kunnen goed worden toegepast in situaties waarin privacy een belangrijke factor is. Gordijnen kunnen een goede demping van geluid realiseren.

Hierdoor wordt voorkomen dat in een ruimte een hol geluid optreedt.

Er is een dusdanig ruim aanbod in materialen, dat deze perfect kunnen worden afgestemd op het meubilair in de kantoorruimte.

Paneelgordijnen

Deze gordijnen kunnen als scheidingwand worden toegepast, maar uiteraard ook als zonwering. Zoals de naam het al doet vermoeden, is hierbij sprake van panelen als gordijn. Deze brede panelen worden achter elkaar gehangen.

Een grote vrijheid aan bediening, want elke baan kan los van de andere banen worden bediend. Hierdoor kunnen veel effecten worden gecreëerd.

Door de ruime keuze aan kleuren en prints kunnen paneelgordijnen voor elke bedrijfsruimte op maat en naar wens worden gemaakt.

Lamellen

Het grote voordeel van verticale lamellen is de vrijheid waarmee ze kunnen worden bediend. Afhankelijk van de stand van de zon, kan de stand van de lamellen hier moeiteloos op worden afgestemd. De mogelijkheid om met het lichtinval te spelen, is hierbij dus mogelijk. Lamellen zorgen voor een sfeervolle uitstraling en zijn ook geschikt voor schuine of afbuigende muren. Deze laatste vormen zijn vaak moeilijk te voorzien van goede raambekleding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden