Welkom in mijn huis

Zonnepanelen kopen: de beste tips op een rijtje

Zonnepanelen kopen: de beste tips op een rijtje

Geplaatst op

Wil je er zeker van zijn dat je het beste uit de mogelijkheden haalt als je zonnepanelen gaat aanschaffen? Dan doe je er goed aan om je eerst in de materie te verdiepen. Er komt namelijk best nog wel het één en ander kijken bij het kopen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de subsidie op zonnepanelen in 2022? Je leest het allemaal in onderstaande blog.

Passend bij de situatie

Het is slim om eerst de verschillen tussen de soorten zonnepanelen te leren kennen. Je hebt monokristallijn, polykristallijn en amorf. Een specialist als Zonduurzaam.nl kan hierbij helpen. Het gaat dan niet alleen om de prijs, maar ook om het rendement en de oppervlakte die nodig is. Per situatie kan de beste keuze wel enigszins verschillen.

Contact met de energiemaatschappij

Het is heel belangrijk om aan je energiemaatschappij door te geven dat je zonnepanelen hebt. Dat doe je omdat het termijnbedrag beter moet worden vastgesteld. Het is wel heel fijn om te weten dat je door zelf energie op te wekken minder zal gaan betalen. Dit kan alleen wanneer ze weten dat je dit verzorgd hebt.

Aan de slag met subsidies

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar de subsidies. Het gaat dan niet alleen om de landelijke subsidies, want die zijn er niet. Wel zijn er regionaal nog allerlei mogelijkheden. Het is wel zo dat dit dus per deel van Nederland verschilt. Het is goed om daar dus ook even aandacht aan te besteden.

Ondernemerschap bij de Belastingdienst

Het is belangrijk om als leverancier van stroom bij de Belastingdienst aangemeld te staan. Zo kan je de BTW terugvragen. E kan er dan zeker van zijn dat de kosten voor aanschaf en installatie met 21 procent omlaag gaan. Dat is wel zo fijn. Voor ondernemers zijn er nog andere regelingen, zoals MIA, VAMIL, EIA. En KIA.

Het aantal Wattpiek

Wil je een goed zonnepaneel kopen? Dan kan je dat bepalen aan de hand van het aantal Wattpiek. Hoe beter dit in elkaar zit, hoe beter het rendement is. Hoger is dan altijd beter. Aan de hand van het aantal Wattpiek kan je bovendien heel precies bepalen hoeveel panelen je nodig hebt om stroom op te wekken om je huishouden te laten draaien.

Kosten laag houden

De kosten laag houden doe je door een plaatselijke leverancier te kiezen. Samen met de buren panelen laten leggen kan ook helpen. Daarnaast is vergelijken altijd een slim idee.

zonnepanelen kopen

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden