Welkom in mijn huis

Zo voorkom je dat je een huis koopt met verborgen gebreken

Zo voorkom je dat je een huis koopt met verborgen gebreken

Geplaatst op

Helaas komt het nog vaak genoeg voor: iemand koopt een huis en achteraf blijken er verschillende verborgen gebreken te zijn. Meestal zijn we hier niet goed genoeg op voorbereid, waardoor we hier geen vergoeding voor kunnen krijgen. Hoe kun je nu voorkomen dat je een huis koopt met verborgen gebreken? In dit artikel geven wij je vier handige tips.

Tip 1: Schakel een aankoopmakelaar in

Je wilt misschien besparen op de kosten van een aankoopmakelaar en alles zelf doen, maar deze makelaar kan je wel met veel dingen helpen. Zo weet een makelaar ook hoe je als koper aan jouw onderzoeksplicht moet voldoen. De meeste gebreken merk je dan waarschijnlijk al op. Mocht dit niet zo zijn, dan heb jij als koper in ieder geval niet verzaakt. Ook kun je eventuele problemen na aankoop makkelijker oplossen met behulp van een aankoopmakelaar.

Luxe Binnenlandse, Upscale, Architectuur, Design, Stijl

Tip 2: Kies voor een goede rechtsbijstandverzekering

Als je een huis gaat kopen, is het slim om een rechtsbijstandverzekering te hebben die ook geschillen over wonen dekt. Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan je dekking en verhoog dit als het nodig is.

Tip 3: Bezichtig het huis een tweede keer

De eerste keer dat je een huis bezichtigt luister je vooral naar je gevoel. Zou je het fijn vinden om hier te wonen? Voel je je hier thuis? Je kijkt dan vaak niet goed naar eventuele gebreken. Daarom is het aan te raden om het huis ook voor een tweede keer te bezichtigen. Kijk dan extra goed naar eventuele aanwezige gebreken.

Huis, Onroerend Goed, Gebouw, Verblijfsvergunning

Tip 4: Onderneem direct actie bij gebreken

Heb je het huis aangekocht en merk je verborgen gebreken op? Dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Er geldt geen specifieke termijn voor verborgen gebreken, maar je moet dit wel binnen bekwame tijd doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden