Welkom in mijn huis

Zo lijst je een foto in

Zo lijst je een foto in

Geplaatst op

Je hebt een mooie foto gemaakt of laten maken en nu wil je deze foto graag in je woning hangen. om de foto beter tot zijn recht te laten komen wil je een fotolijst bestellen. Maar waar moet je nu op letten bij het inlijsten van een foto? In dit artikel leggen je hier alles over uit.

Bepaal welk papiersoort je wilt

De foto die je wilt inlijsten moet je natuurlijk eerst laten drukken. Hierbij zul je het formaat moeten bepalen, maar ook het papiersoort. Je kunt kiezen voor glans, halfglans of mat. Het voordeel van halfglans en glans is dat de kleuren beter tot zijn recht komen. Je ziet ook meer details. Soms is dat echter niet wenselijk, want vlekjes op de foto zie je dan ook beter. Bij matte foto’s komen de kleuren minder goed tot zijn recht, maar je hebt minder last van vlekken en weerspiegeling. Als jouw kamer veel ramen heeft, is het dan ook beter om te kiezen voor mat papier.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/spiegel-decor-home-picture-frame-2158034/

Koop een mooie fotolijst

Natuurlijk kun je elke foto in elk soort lijst stoppen, maar het eindresultaat is veel mooier als je hier echt over hebt nagedacht. Een fotolijst die goed bij de foto past kan de foto namelijk beter uit laten komen. Neem je afgedrukte foto dan ook het liefst mee bij het kopen van een fotolijst en neem de tijd voor het maken van je keuze.

Maak gebruik van een passepartout

Het is natuurlijk niet fijn als de foto straks aan het glas van de lijst blijft plakken. Dit kun je gelukkig voorkomen door wat extra ruimte tussen de foto en het glas te creëren met een passepartout. Hiermee creëer je trouwens ook extra diepte en maak je de gehele presentatie net iets strakker. Soms zit er al een passepartout bij de lijst. Als dat niet het geval is, kun je een maatwerk passepartout laten snijden bij een lijstenmaker.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden