Welkom in mijn huis

Zo kan je mollen en woelmuizen vangen of verjagen

Zo kan je mollen en woelmuizen vangen of verjagen

Geplaatst op

Helaas ben je tot de ontdekking gekomen dat je mollen of woelmuizen in je tuin hebt. Dit komt je planten niet ten goede en hier wil je dus vanaf. Hoe kun je mollen of woelmuizen nu het beste vangen of verjagen? In dit artikel leggen we je hier alles over uit.

Klemmen of gif

Je kunt de woelmuizen of mollen vangen met speciale klemmen. Deze klemmen zullen de diertjes doden, waardoor je er geen last meer van hebt. Je kunt kiezen voor klemmen die speciaal voor mollen of woelmuizen bedoeld zijn, maar je kunt ook klemmen kopen die zowel mollen als woelmuizen en ratten doden.

Gif is een andere mogelijkheid. Hiermee kun je het ongedierte ook doden. Houd er wel rekening mee dat het gif misschien niet goed is voor je tuin. Ook komt het zo in de voedselketen terecht, waardoor je hier uiteindelijk misschien ook andere dieren mee dood die juist goed zijn voor je tuin.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/molshoop-mole-aarde-weide-rush-231386/

Diervriendelijke manieren

Wil je de mollen of woelmuizen liever niet doden? Dan kun je beter kiezen voor een diervriendelijke manier om de diertjes te vangen of te verjagen. Zo kan je ze bijvoorbeeld ook vangen met een mollenkoker en voedingssupplementen. Vervolgens kun je ze ergens anders in bijvoorbeeld een natuurgebied weer vrijlaten. Ook kan je de mollen of woelmuizen verjagen met bepaalde geuren, zoals ui en knoflook. De beestjes houden hier niet van en zullen waarschijnlijk je tuin verlaten.

Preventieve maatregelen

Met preventieve maatregelen kan je ervoor zorgen dat mollen en woelmuizen zich niet in je tuin nestelen. Zo kan je bijvoorbeeld mollengaas aanleggen onder de grond. Hierdoor zal het voor mollen niet aantrekkelijk zijn om in jouw tuin te blijven. Ook kan je constant bepaalde geuren in je tuin verwijderen, zodat ze niet in je tuin willen komen.

Gerelateerde berichten

3 dingen die je moet weten voordat je sierbestrating koopt

Het eerste wat je moet weten voordat je sierbestrating koopt, is de stijl. Er zijn vele stijlen van sierbestrating die kunnen worden gebruikt bij...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden