Welkom in mijn huis

Zo creëer je sfeer in de woonkamer

Zo creëer je sfeer in de woonkamer

Geplaatst op

De woonkamer is één van de belangrijkste ruimtes van je huis, en dus kiezen veel mensen voor een warme en sfeervolle omgeving. Een knusse bank, leuke zithoek, of de leukste foto’s aan de muur. Met een klein beetje creatieve vrijheid zorg je ervoor dat de woonkamer ook daadwerkelijk je favoriete ruimte in huis wordt. Hoe creëer je die sfeervolle woonkamer?

Fijne kleuren in de woonkamer 

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar soms kan kleur de sfeer in een ruimte volledig veranderen. Gelukkig maar, want misschien ben je al een tijdje kleur met de kleur die je nu op de wand hebt zitten. Wat zijn de juiste kleuren om sfeer te creëren, zowel in de zomer als tijdens de donkere maanden? Steeds meer mensen kiezen voor felle kleuren in de woonkamer, zoals een felle kleur blauw of roze. Het zijn de kleuren die je vroeger zelden zag, maar dit tegenwoordig ‘hot’ zijn.

Gratis stockfoto met bericht, citaat, drijfveer

Foto’s geven de woonkamer body

Een foto of schilderij geeft je woonkamer karakter. Ook de keuze voor een speciale fotolijst speelt daarin een centrale rol. Wil je een kleine en subtiele foto laten inlijsten, of ga je voor het grotere werk? Een optie is daarin de fotolijst a4. Dit is een grotere fotolijst, waarin je bijvoorbeeld een mooi portret kunt plaatsen. Ook een mooi schilderij misstaat niet in je woonkamer, en je kan daarmee de sfeer van de woonkamer bepalen.

Gratis stockfoto met afbeelding, afbeeldingen, afzonderen

Meubels kiezen

Tot slot kom je op het punt dat de meubels gekozen moeten worden. Een interessant moment, want meubels koop je met het oog op de lange termijn. De uitgebreide bank met voetleuning is al enkele jaren de trend, maar het neemt ook veel ruimte in beslag. Denk aan subtiele extra’s zoals een verstelbare hangstoel of moderne zitzak. Het zijn de kleine details die je woonkamer bepalen.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden