Welkom in mijn huis

Zo 2021: magische verlichting in je tuin

Zo 2021: magische verlichting in je tuin

Geplaatst op

Kerst. Een koude periode gevuld met de meest liefdevolle warmte. Warmte die komt van elkaars goed gezelschap, van het lekkere eten, van de magische verlichting zowel binnen als buiten. En die verlichting is er voor iedereen in alle soorten en maten. Denk aan een gekleurde lichtslinger, een sterrengordijn of een witte lampionslinger, … Je kunt het zo gek niet bedenken. Er is zoveel keuze, dus hoe kies je tegenwoordig nog evenwichtig?

Binnen en buiten lampjes

De warmte in huis halen, is één ding.. maar jouw feest til je pas écht naar een volgend niveau met tuinverlichting. Vergeet dus ook zeker niet stil te staan met de buiten lampjes. Dit doe je in eerste instantie door te kiezen voor de juiste verlichting die zorgt voor een extra dimensie en authentieke meerwaarde. Maak je tuin op deze manier zo kerstproof mogelijk! Hierbij gaat je aandacht naar te fel licht en verlengsnoeren die je gasten kunnen laten struikelen. Je rolt de kabels best altijd helemaal af want jullie veiligheid primeert.

Bomen In Park

Een veilige lichtslinger

De meeste incidenten met lichtslingers daarentegen gebeuren door foutief gebruik of door slecht materiaal. De delen van de tuinverlichting waar elektriciteit doorstroomt, mogen namelijk nooit bloot liggen. Er bestaat dan een kans dat je bij contact geëlektrocuteerd wordt. Ook kan je lichtslinger in brand vliegen door oververhitting, het object waarin of waarbij het hangt zoals een boom of dak kan hierdoor vuur vatten.

Ten slotte kan er zich brand of gevaar voor elektrocutie vormen omdat de tuinverlichting in aanraking komt met water. Je treft dit bijvoorbeeld aan wanneer er ongeschikte lichtslingers buiten zijn geplaatst. Koop daarom bij voorkeur LED-verlichting en je gaat met heel wat voordelen lopen. Twee belangrijke pluspunten zijn dat ze minder warmte afgeven en een langere levensduur hebben. Blijf wel steeds controleren of de kabels onbeschadigd zijn want deze kunnen de kortsluiting veroorzaken.

Verbruikt tuinverlichting veel energie?

De kersttijd is ongetwijfeld de periode waarin ons energieverbruik ook een hoge piek bereikt: het wordt vroeg donker, het licht gaat sneller aan, het wordt kouder, de verwarming draait weer op volle toeren, … Reden temeer om te besparen waar je kan. Door evenwichtig te kiezen, kan je tegelijkertijd minder geld uitgeven aan buiten lampjes en de sfeer creëren die je wil bereiken tijdens deze feestdagen.

Nog een tip om de juiste keuze te maken, is door goed te letten op de hoeveelheid Watt van de tuinverlichting. Dat geldt zowel voor lichtslingers als bewegende kerstmannen en rendieren of andere decoratieve attributen. Onthoud daarom: hoe hoger het vermogen, des te groter het energieverbruik.

En dan nu volop genieten. Genieten van elkaar, het eten maar toch vooral van de juist uitgekozen tuinverlichting. Magische verlichting die jou en je gasten ongetwijfeld een Kerst bezorgen om nooit meer te vergeten

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden