Welkom in mijn huis

Woon idee – Brouw bier met een bierbrouw pakket!

Woon idee – Brouw bier met een bierbrouw pakket!

Geplaatst op

Wist je dat bierbrouwen tegenwoordig eenvoudig thuis gedaan kan worden? Er bestaan bierbrouw pakketten waarmee een pils of speciaal bier in een handomdraai gebrouwen is. Er zijn verschillende manier hoe dat je met de zelf bier brouwen hobby in aanraking kan komen. Het is mogelijk om zelf op zoek te gaan naar recepten en alle ingrediënten zelf te kopen. Veel gemakkelijker is het alleen om een bierbrouw pakket aan te schaffen. Hiermee haal je alles in huis om bier te kunnen brouwen.

Wat zit er in een bierbrouw pakket?
Een bierbrouw pakket is een vrij eenvoudig pakket. Je kunt een kartonnendoos verwachten met daarin het volgende:

– Vergistingsemmer
– Waterslot
– Aftapkraantje
– Mout (geschroot)
– Hop
– Gist
– Instructieboekje

Er zijn op het internet meerdere leveranciers van de bierbrouw pakketten, maar bovenstaande materialen zal je in alle pakketten vinden.

Hoe moet je bier brouwen?
Eenmaal het pakket ontvangen is het tijd om bier te gaan brouwen. Een brouwdag bestaat uit verschillende stappen in verschillende fases. Bier brouwen gaat altijd door de volgende stappen:

1. Voorbereiding
2. Maischen
3. Filteren/spoelen
4. Koken
5. Koelen
6. Vergisten
7. Bottelen

Hoe de stappen uitgevoerd dienen te worden is terug te vinden in het instructieboekje. Zeker de leverancier Wortbrouwer heeft een slimme manier van brouwen wat je het aantal keuken materialen bespaard
Het resultaat van het bier zal je ongetwijfeld verrassen. We hebben zelf wel eens een bier brouwen vanuit een bierbrouw pakket en wij waren erg verrast dat het echt naar bier smaakte. Er is een term onder bierbrouwers was ze het “brouwvirus” noemen. Het kan erg verslavend werken om jezelf steeds weer te overtreffen met een volgend top bier. Hierdoor zal je hobby materiaal ook steeds verder uitbreiden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden