Welkom in mijn huis

Werkzaamheden van een airco installateur

Werkzaamheden van een airco installateur

Geplaatst op

Wil jij je alvast voorbereiden op een tropische hittegolf in Nederland? Kies dan voor een airco! Een airco zorgt ervoor dat het huis koel blijft op warme dagen. Kies voor een airco installateur zodat je verzekerd bent van persoonlijk advies en vakkundige montage. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden van een airco installateur!

Persoonlijk advies

Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten airco’s op de markt dat het logisch is dat je niet weet welke je moet kiezen. Een airco installateur helpt je bij het maken van de juiste keuze: hij beschikt over veel kennis van alle soorten airco’s. De monteur luistert naar jouw wensen en bekijkt de woning om te bepalen welke airco het beste bij jou past.

Airco installatie

Airco installatie is de belangrijkste taak van de installateur. De monteur boort gaten in de muur voor het ophangwerk en hangt de binnenuit op met een speciaal frame. Aan de buitenkant van de muur plaats de installateur de buitenunit en hij sluit beide op elkaar aan. Daarna krijg jij uitleg over de werking van het systeem.

Airco reparatie

Wanneer je airco onvoldoende koelt, veel lawaai maakt of lekt is het tijd voor reparatie. De meeste reparaties zijn relatief eenvoudig uit te voeren. Vaak is er sprake van te lage druk of scheurtjes in de leidingen of kabels. Wanneer reparatie niet mogelijk is, worden de onderdelen vervangen.

Airco onderhoud

Eens in de twee jaar moet de airco worden bijgevuld en gevacumeerd worden door een installateur. Zowel de binnen- als buitenunit worden tijdens een onderhoudsbeurt gecontroleerd. Slijtage wordt tijdig opgemerkt en herstelt, nog voor het echt problemen kan veroorzaken. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je airco en zorgt ervoor dat de airco optimaal blijft werken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden