Welkom in mijn huis

Welke waterontharder moet ik hebben?

Welke waterontharder moet ik hebben?

Geplaatst op

In deze blog gaan we je helpen een juiste waterontharder voor je woning te kopen. Een waterontharder is erg belangrijk, omdat je met dit ding een heleboel kalkaanslag voorkomt. Dat is goed voor apparaten en leidingen in je woning. Daarnaast is het ook erg goed voor je portemonnee, omdat je op deze manier minder stroom verbruikt en zo de energierekening lager uitvalt. Daarbij hoef je ook geen nieuwe apparaten te kopen, omdat dingen kapot gaan door de kalkaanslag. Lees snel verder in deze blog om het allemaal te ontdekken. Daarna hebben we ook nog andere blogs voor je in petto, lees ze allemaal, zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Meer weten? Surf dan naar wateronthardervergelijken.com.

Een waterontharder, welke moet ik hebben?

Er zijn tientallen waterontharders op de markt te krijgen, daar wordt het een beetje moeilijk door om een goede keuze te maken en te zien welke voor jouw huishouden het beste is. Daarom stellen we grofweg twee type waterontharders aan je voor. Een van deze apparaten is erg handig en zorgt er voor dat kalkaanslag geen kans krijgt in je huis. Welke waterontharders zijn er nu eigenlijk? Wanneer nemen ze hieronder even met je door:

Fysische waterontharders

Dit zijn de waterontharders die werken met magnetische straling of met bepaalde kristallen. We raden je aan om de waterontharder met magnetische straling te kiezen, omdat deze goed werkt en je hoeft er helemaal niets aan te doen. Je hoeft hem alleen maar aan te sluiten op de hoofdleiding. Deze vind je meestal in de meterkast. Op deze manier is er na een aantal weken echt geen kalkaanslag meer te vinden in je koffiezetapparaat, wasmachine, vaatwasmachine en Senseo.

Ionenwisselaars en zout

Daarnaast hebben we een meer specialistische waterontharder, namelijk eentje die werkt met een ionenwisselaar en zout. Het hele principe van deze waterontharder is dat hij de Ionen van calcium en magnesium vervangt door die van natrium, deze zijn te vinden in het zout. Dit type waterontharder heeft wel onderhoud nodig en daarom is hij een stuk minder interessant dan het type dat werkt met magnetische straling. We raden je dan ook af deze waterontharder met ionenwisselaar en zout te kiezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden