Welkom in mijn huis

Welke trapmatten of traploper moet ik kiezen?

Welke trapmatten of traploper moet ik kiezen?

Geplaatst op

Als je van plan bent om je trap te bekleden, maar niet zeker weet waar je moet beginnen, dan is dit artikel voor jou! Lees meer over de voordelen van trapbekleding, trapmatten en traplopers.

Waarom een traploper toevoegen

Een fraaie traploper voegt niet alleen stijl toe aan de overige ruimte, maar zorgt ook voor veiligheid. Houten treden zijn prachtig, maar ze kunnen glad en gevaarlijk zijn! Andere voordelen van een traploper zijn onder andere meer comfort en een betere geluidsabsorptie dan een hard oppervlak.

Het is waar dat een trap met houten loopvlak mooi is, maar het kan net zo mooi zijn met een loper of trapmatten! Het wit schilderen van de stootborden geeft in combinatie met tapijt namelijk een klassieke uitstraling. Het houten loopvlak en de witte stootborden blijven een paar centimeter aan weerszijden van de loper blootliggen, zodat je deze klassieke look niet volledig verliest.

Beste type tapijt voor een traploper

Zorg ervoor dat je kiest voor een duurzame tapijtstijl, want trappen worden veel gebruikt en slijten vooral veel door de extra zwaartekracht bij het afdalen van trappen. Elke stijl van tapijt kan op een trap worden gebruikt, maar wol is het meest gewild. Wollen tapijt heeft de neiging om zeer duurzaam te zijn en biedt de meest high-end look.

Patronen op trapmatten

Een traploper is een geweldige plek om een patroon in te verwerken, omdat het een kleine ruimte is en daardoor niet alles meteen beïnvloedt. Het gebruiken van een subtiel patroon is ook een geweldige manier om slijtage op de loper te verbergen.

Een patroon is prachtig, maar het kan moeilijk zijn om het symmetrisch en mooi te krijgen. We raden ten zeerste aan om een ervaren installateur in te huren om ervoor te zorgen dat het patroon goed is uitgelijnd.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden