Welkom in mijn huis

Wat zijn de voordelen van elektrische boilers?

Wat zijn de voordelen van elektrische boilers?

Geplaatst op

Een van de moeilijkste beslissingen die je moet nemen als het gaat om je huis, is het kiezen wat voor boiler/ketel je wilt. Een elektrisch? Of toch eentje van gas? Wij geven de voorkeur aan elektrische boilers. Om je te helpen beslissen, zetten we hieronder voordelen van elektrische boilers op een rij.

Wat is een elektrische ketel?

Ten eerste een beetje achtergrond. Bepaalde ketels kunnen elektriciteit gebruiken om water te verwarmen en de centrale verwarmingssystemen van stroom te voorzien. De elektriciteit komt van het elektriciteitsnet om een gemakkelijke en consistente levering te garanderen.

Hoe werken ze?

Over het algemeen is de ketel voorzien van een groot waterreservoir. In de bodem bevindt zich een reeks verwarmingselementen. Wanneer er elektriciteit doorheen gaat, bereiken deze zeer hoge temperaturen en wordt het water opgewarmd. Een pomp stuurt dit warme water naar radiatoren en kranen als het op de juiste temperatuur is.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan de keuze voor dit soort ketels ten opzichte van andere soorten brandstof. Het is zeker de moeite waard om ze allemaal in overweging te nemen.

Rendement

Een ding om te onthouden met elektrische ketels is dat ze geen afvalgas produceren. Dat betekent dat er helemaal geen warmte verloren gaat, wat resulteert in een beter rendement. Veel modellen zijn 99% efficiënter en presteren beter dan apparaten die op gas en biobrandstof werken.

Beter voor het milieu

Een bijkomend voordeel van het gebrek aan gas is dat deze ketels beter zijn voor het milieu. Moderne gastoestellen zijn nu voorzien van condensatietechnologie om het gas te hergebruiken in plaats van het te verspillen. Helaas levert dit een gevaarlijk slib op dat moet worden afgevoerd. Ook hier produceren elektrische apparaten dit niet.

Ruimtebesparend

Elektrische ketels hebben geen schoorsteen nodig omdat er geen rook is om af te voeren. Hierdoor kunnen ze op veel meer plaatsen in een gebouw worden geplaatst. Ook is er geen brandstoftank nodig, dus de eenheden zijn over het algemeen kleiner.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden