Welkom in mijn huis

Wat is Internet of Things

Wat is Internet of Things

Geplaatst op

In deze blog kun je meer lezen over Internet of Things. Over wat het betekent, wat de voordelen zijn en waar je het terugziet. Internet of Things laat objecten met elkaar communiceren. Dit is momenteel op grote schaal gaande en het is momenteel ontzettend aan het groeien. In de praktijk bestaat het uit een hele diversiteit van objecten die me elkaar kunnen communiceren.

Definitie

Internet of Things wordt vaak afgekort met IoT. De technologie zorgt ervoor dat apparaten met elkaar communiceren, gegevens verzamelen en hierop anticiperen. De gebruiker zit bij IoT zelf niet in het proces van communicatie zoals dat bij het gebruik van een afstandsbediening wel zou zijn. Internet of Things kan het leven een stuk aangenamer maken. In de toekomst zou het kunnen dat IoT bij gaat dragen aan beperking van energieverbruik of minder verspilling van producten. IoT werkt als volgt: chips en sensoren in objecten maken het mogelijk om gegevens te verzenden en te ontvangen. Bedrijven gebruiken deze gegevens en spelen hier handig op in.

Toepassingen

Internet of Things wordt momenteel al voor meer dan een miljard apparaten gebruikt. Op consumentenniveau gaat dit om bijvoorbeeld een slimme sportschoen die communiceert met een app op je mobiel. Maar er zijn toepassingen van IoT op verscheidenen markten. Toepassingen daarvan zijn van bijvoorbeeld voor de landbouw dat zij koeien in de gaten houden en met verzamelde data de opbrengsten verhogen. De toevoeging van het gebruik van IoT is vaak dat processen geautomatiseerd lopen en daarmee veel functioneler.  Naast IoT kiezen bedrijven ook vaak op andere manieren van efficiënt werken. Dit kan door het halen van het ISO 9001 certificaat, waarmee bedrijven aantonen aan de eisen van kwaliteitsmanagement te voldoen.

Toekomst met IoT

Internet of Things is nog een vrij nieuw begrip die bezig is met een enorm groeiproces. In de toekomst zal de aanwezigheid ervan dus sterk toenemen en zullen we het in steeds meet aspecten in ons leven gaan terugzien. Deze systemen kunnen helaas ook veiligheidsproblemen met zich mee brengen. Gelukkig zijn er bedrijven gespecialiseerd in IoT-toepassingen. Zo ben je op zakelijk gebied op een veilige en betrouwbare manier werken met deze toepassingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden