Welkom in mijn huis

Wat is een laserafstandsmeter en waar gebruik je het voor?

Wat is een laserafstandsmeter en waar gebruik je het voor?

Geplaatst op

In de bouw wordt vaak een laser meter gebruikt om op een nauwkeurige manier metingen uit te voeren, maar hoe werkt het apparaatje precies en waar kun je het voor gebruiken? In dit artikel leggen we je alles uit dat je moet weten over afstandsmeters.

Wat is een afstandmeter?

De naam zegt het natuurlijk al, het apparaat wordt gebruikt om afstanden te meten. Maar kan dat niet met een meetlint? Nee, lang niet altijd. Ten eerste zijn er vaak grote afstanden waar een afstandsmeter gewoon veel handiger is, maar ook binnen kleine ruimtes heeft het zo zijn voordelen. Wat deze voordelen zijn vertellen we je zometeen.

Bij een lasermeter wordt de laserstraal naar een bepaald punt gestuurd, bijvoorbeeld een muur of gebouw. Deze kaatst terug tegen een oppervlakte en eenmaal terug bij het apparaat wordt de afstand berekend door te kijken hoe lang de straal over zijn ‘reis’ deed. Uiteraard gaat dit zo snel dat je niet eens doorhebt wat de meter allemaal doet. Je hoeft dus niet lang te wachten op het nauwkeurige resultaat.

Er zijn ook ultrasonische meters. Deze werken met geluidsgolven. Echter zijn deze apparaten vaak minder precies dan lasermeters, vooral op grote afstanden. 

De voordelen van een afstandsmeter

Een lasermeter heeft de meeste voordelen in vergelijking met een ultrasonische meter. Deze meet afstanden tot maar liefst 200 meter en is erg nauwkeurig. Deze lange afstanden kun je natuurlijk nooit goed meten met een meetlint. Vooral in de bouw is dit dus erg handig. Maar ook binnen een woning of gebouw geeft de meter nauwkeurige resultaten.

Daarbij kun je ook verschillende soorten metingen verrichten met het handige apparaatje, zoals oppervlaktemetingen, volumemetingen en minimum/maximum metingen. Als je vaak klust of werkzaamheden verricht merk je dus al snel dat dit apparaat niet mag ontbreken in je gara

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden