Welkom in mijn huis

Wat is de beste wandafwerking voor een nieuwbouwwoning?

Wat is de beste wandafwerking voor een nieuwbouwwoning?

Geplaatst op

Naast de vloer en de keuken misschien wel de belangrijkste keuze voor nieuwbouw eigenaren. Want wat is nu de beste keuze voor wandafwerking in nieuwbouw? Laat u uw nieuwbouw stucen of renovlies? Allebei de opties zijn prima keuzes met beide voor- en nadelen. Maar wat is nu de beste wandafwerking voor nieuwbouw? 

Goedkoop stucwerk nieuwbouw

Over het algemeen wordt stucwerk op de wanden en plafonds als (te) dure oplossing gezien. En afhankelijk van welke stukadoor u treft kan dit ook wel degelijk voorkomen. De meest vooruitstrevende stukadoors zullen wanden van nieuwbouwwoningen echter niet meer stucen met traditioneel stucwerk van gips. “Waar stucen zij dan mee?” hoor ik u zeggen. Simpel, de wanden van opgeleverde nieuwbouwwoningen worden behangklaar opgeleverd door de hoofdaannemer. Kort gezegd betekent dit dat de wanden al vrij glad en vlak zijn. Dikke stuclagen van gips zijn overbodig om deze wanden sausklaar te maken. Deze wanden worden gestuct met dunpleister, ook wel spuitpleister genoemd. Het grote voordeel hiervan is dat het een stuk goedkoper is dan traditioneel stucwerk van gips. Dit komt doordat het machinaal verspoten wordt en een stuk minder arbeidsintensief is dan stucen met gips. Dit zorgt ervoor dat stucwerk in nieuwbouw op hetzelfde prijsniveau komt als renovlies. En vaak nog goedkoper ook!

Het grote voordeel van stucen

Het grote voordeel van stucwerk ten opzichte van renovlies is de economische waarde. Wanneer u besluit uw nieuwbouwwoning te verkopen zal een woning met glad stucwerk altijd beter verkopen dan een woning met renovlies behang. En niet geheel onbelangrijk, ook de waarde zal aanzienlijk hoger zijn. Een woning met kwalitatief glad stucwerk kan zomaar €5000,- tot €10.000,- meer waard zijn.

Welk stukadoorsbedrijf kan ik het beste inschakelen?

Het stukadoorsbedrijf dat u het beste kan inhuren moet hoe dan ook een bedrijf zijn dat gespecialiseerd is in het afwerken van wanden en plafonds in opgeleverde nieuwbouwwoningen. Dit zijn de bedrijven waarbij dunpleisteren en airless latex spuiten tot hun kernwerkzaamheden behoort. En die tevens weten hoe om te gaan en zich te gedragen met en bij de particuliere klant. Vaak geeft de website van het stukadoorsbedrijf en de bijbehorende reviews al aardig weer met wat voor type bedrijf en mensen u te maken heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden