Welkom in mijn huis

Wat is de beste garagedeur?

Wat is de beste garagedeur?

Geplaatst op

Het eerlijke antwoord: er is geen beste garagedeur. Dat heeft te maken met het feit dat iedereen andere wensen heeft. Moet de garagedeur bijvoorbeeld geïsoleerd zijn? Wat zijn de wensen met betrekking tot de bediening? En moet het deurblad verticaal, horizontaal of naar buiten toe openklappen? Door dit soort vragen voor jezelf te beantwoorden kom je erachter wat voor jouw de beste garagedeur is.

In dit blogartikel helpen wij je op weg door je te informeren over de verschillende soorten garagedeuren en hun kenmerken.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurbladen die los van elkaar geopend en gesloten kunnen worden. Openslaande deuren zijn in tal van uitvoeringen verkrijgbaar. Rechthoekige deuren, deuren met een boog, deuren waarin een raam zit verwerkt. Het is allemaal mogelijk. Verder is het goed om het volgende te weten:

·         Openslaande deuren zijn niet elektrisch te bedienen.

·         Materiaalkeuze: hout of aluminium.

·         De deurbladen zijn goed geïsoleerd.

·         De deurbladen klappen bij het openen naar buiten, daardoor heb je alle ruimte in de garage tot je beschikking.

Sectionale garagedeuren

Een sectionale garagedeur, ook wel sectionaaldeur genoemd, bestaat uit smalle deurpanelen die verticaal geopend wordt. Net zoals bij openslaande garagedeuren zijn er vele uitvoeringen leverbaar, maar bij sectionaaldeuren beperkt dat zich met name tot de kleuren en patronen van de panelen. Daarin is de keuze groot. Verder is het goed om het volgende te weten:

·         Sectionaaldeuren zijn altijd elektrisch bedienbaar.

·         Aan de binnenzijde van de deur zit vaak een handgreep om in geval van nood de deur handmatig te kunnen openen. Check dit als je voor een sectionaaldeur kiest.

·         De panelen van sectionaaldeuren zijn goed geïsoleerd.

·         Tijdens het openen worden de deurpanelen direct onder het plafond gehangen. Het plafond moet dus vrij blijven.

Kanteldeuren

Kanteldeuren voor garages werden van oudsher standaard toegepast op nieuwbouwhuizen die een garage hadden. De kans is dus groot dat je wel eens een kanteldeur hebt gezien. Het deurblad bestaat uit één geheel dat tijdens het openen naar buiten toe kantelt. Verder is het goed om het volgende te weten:

·         Kanteldeuren zijn geïsoleerd en ongeïsoleerd verkrijgbaar.

·         De aanschafprijs is relatief laag in vergelijking met andere soorten garagedeuren. Daardoor zijn kanteldeuren een prima keuze als je niet veel geld wilt uitgeven aan een garagedeur.

·         Kanteldeuren zijn handmatig of elektrisch bedienbaar.

Roldeuren

Een garage roldeur is opgebouwd uit smalle panelen. Net zoals een sectionaaldeur. Alleen zijn de panelen van roldeuren een stuk smaller. Dat komt omdat ze tijdens het openen worden opgerold in een opbergsysteem dat boven de opening van de garagedeur hangt. Roldeuren nemen dus geen ruimte in, waardoor je de ruimte in de garage geheel tot je beschikking hebt. Verder is het goed om het volgende te weten:

·         Roldeuren zijn geïsoleerd en ongeïsoleerd verkrijgbaar.

·         Roldeuren zijn leverbaar in diverse kleuren, maar de keuzemogelijkheden zijn minder ruim als bij openslaande deuren en sectionaaldeuren het geval is.

·         Een garage roldeur is niet te vergelijken met een roldeur voor een opslagbox op een rolluik. Daardoor betaal je er meer voor.

Stel een wensenlijstje op

Nu je weet welke verschillende soorten garagedeuren er zijn en wat de mogelijkheden per deursoorten zijn, kan het helpen om voor jezelf een wensenlijstje op te stellen. Dus noteer waaraan de garagedeur die je gaat kopen aan moet voldoen. Op die manier kom je al snel tot een aantal deuren die aansluiten op je wensen en wordt het gemakkelijker om een aankoopkeuze te maken.Nog een laatste belangrijke tip: check of de sloten van de garagedeur die je wilt kopen het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Op die manier weet je zeker dat je garagedeur van goede sloten is voorzien en inbrekers niet zomaar via de garage je woning binnen kunnen komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden