Welkom in mijn huis

Wandbekleding in de badkamer

Wandbekleding in de badkamer

Geplaatst op

Wie zegt dat wandbekleding alleen voor de woon- en slaapkamer is? Ook in de badkamer kun je kiezen voor bijzondere bekleding. De tijd dat je alleen maar voor witte tegeltjes kon kiezen is voorbij. Tegenwoordig zijn er allerlei leuke en functionele materialen beschikbaar die je prima kunt gebruiken in de badkamer. Zo kun je de tegels in een modern jasje steken of kiezen voor bijzondere mozaïek wandbekleding.

Moderne tegels

Raak je wel een beetje uitgekeken op die witte tegels? Je hoeft de badkamerwanden niet drastisch te veranderen om er een mooi geheel van te maken. Wandtegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en materialen. Als je graag een tijdloze badkamer wilt creëren, kun je het beste gaan voor badkamertegels in een lichte kleur. Hier raak je namelijk niet zo snel uitgekeken op en ook laat het de ruimte groter lijken. Heb je een badkamer met veel daglicht? Dan kun je kiezen voor donkere wandbekleding. Met instant beton cire creëer je bijvoorbeeld een ware betonlook in de ruimte. Daarnaast is het ook nog een mogelijkheid om wandtegels met een patroon of opvallende kleur te kiezen. Dit is misschien een beetje gewaagd, maar kan wel als een echte blikvanger dienen.

Verf of behang

In 2020 hoeft een badkamer niet meer perse tegels te hebben. Er zijn tegenwoordig andere soorten wandbekleding die je kunt gebruiken in de badkamer. Kies voor waterafstotend behangpapier of waterbestendige verf op de badkamerwanden. Niet alle soorten verf en behang zijn bestand tegen water, hier moet je goed rekening mee houden. Kies voor een mooie print op de muur om een neutrale badkamer net even iets extra’s te geven. Ben je gek op de industriële stijl? Dan kun je met betonlook verf deze look gemakkelijk creëren. 

Naast waterbestendige verf kun je ook kiezen voor chalk paint. Chalk paint is een erg dekkende verf die ook in de badkamer kan worden gebruikt. Decoreer de wand het liefst niet in het douche-gedeelte met chalk paint, maar op een droge, goed schoongemaakte wand. 

Mozaïek wandbekleding

Houd je van klassiek? Of wil je een unieke wandbekleding realiseren? Mozaïek op de muur is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens bijzonder. Je kunt zelf kiezen wat voor kleuren mozaïek je op de muren wilt gebruiken en het is ook mogelijk om een bepaald patroon of print erin te verwerken. Door het kleine oppervlak van de steentjes is het plaatsen van de mozaïek wandbekleding wel iets lastiger en neemt het meer tijd in beslag. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een kleine wand ermee te bekleden of het als accent te gebruiken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden