Welkom in mijn huis

Waarom een doos op maat het verschil maakt voor jou en je klant

Waarom een doos op maat het verschil maakt voor jou en je klant

Geplaatst op

Op maat gemaakte verpakkingsdozen zijn een veelvoorkomend alternatief voor de standaard kartonnen dozen die worden gebruikt voor verzending. Ze zijn over het algemeen gemaakt van karton. De vorm van de doos kan rechthoekig, vierkant, cilindrisch of driehoekig zijn om aan verschillende behoeften te voldoen. En het is niet alleen de vorm van de doos – de kleur, het formaat en het materiaal zijn allemaal belangrijke factoren bij het bepalen van de juiste doos voor je product. Steeds meer bedrijven maken gebruik van een doos op maat als vervanging van de standaard formaat dozen die iedereen kent. In dit artikel bespreken wij enkele redenen waarom een doos op maat het verschil maakt voor jou en je klant.

Het oog wil ook wat

Zoals elk bedrijf weet, beïnvloedt de verpakking van je product de klantervaring. Een aantrekkelijk product verdient een passende doos. Ook kan een doos op maat erg handig zijn voor producten met bijzondere afmetingen die zich niet goed lenen voor een standaard formaat doos. De beste grote voor je product ligt niet alleen aan het product zelf maar ook aan je eigen wensen en natuurlijk aan de wensen voor je klant.

Een doos op maat maakt het verschil voor iedereen

Verschillende soorten dozen

Naast dat een doos op maat, zoals de naam het zegt, geheel gemaakt is op maat, zijn er nog veel meer andere keuzemogelijkheden als het aankomt op het verpakkingsmateriaal van je product. Er zijn namelijk verschillende soorten dozen beschikbaar. Het eerste soort ontwerp waar men aan denkt bij een doos zijn de zogeheten vouwdozen. Deze kunnen eenvoudig met tape worden gesloten. Alhoewel dit soort doos zijn voordelen heeft en niet weg te denken is uit het beeld dat mensen van verpakkingsmaterialen hebben, zijn er ook andere minder voor de hand liggende keuzes beschikbaar. Een stansdoos bijvoorbeeld, heeft verschillende voordelen ten opzichte van een normale vouwdoos. Het grootste voordeel hiervan is dat de presentatie van een product in een stansdoos zich luxer voordoet. Deze dozen worden eerder geassocieerd met producten van een betere kwaliteit en ouderwets vakmanschap. Dit komt mede door de manier waarop de doos gevouwen is. Tenslotte is er nog de keuze voor luxe dozen op maat. Deze kunnen op verschillende manieren bedrukt worden.

Bestel vandaag nog een doos op maat

Naast de verschillende soorten dozen die op maat besteld kunnen worden, zijn er bij een echte specialist in dozen nog andere mogelijkheden. Een doos op maat kan namelijk ook bedrukt worden met je logo, om zo een sterker gepersonaliseerd uiterlijk te creëren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden