Welkom in mijn huis

Vintage of retro in huis halen: wat is het verschil?

Vintage of retro in huis halen: wat is het verschil?

Geplaatst op

Een echte retrostijl in huis creëren doe je door de stijlen van meerdere tijdperken uit het verleden te combineren, bijvoorbeeld uit de jaren 50 tot en met 70. Vintage gaat daarentegen nog verder terug dan de jaren 50, maar de benamingen worden vaak door elkaar gebruikt. Retro kan bijvoorbeeld ook worden gezien als je meubels en interieuritems uit de jaren 50, 60 en 70 combineert in een interieur. In dit artikel gaan verder op de verschillen in en leggen we uit hoe je een retro interieur creëert.

Een retro interieur in huis creëren

Een retro interieur maken doe je door leuke en levendige meubels in huis te halen. Vaak gecombineerd met heldere kleuren en opvallende ontwerpen voor een kenmerkende jaren 50 stijl. Kies voor stoffen en texturen die tussen de jaren 50 en 70 werden gebruikt en je krijgt meteen een retro gevoel in je huiskamer.

Vintage meubels

Vintage meubels hebben een abstracte uitstraling die direct de aandacht trekken als je de kamer binnenloopt. Je ziet bijvoorbeeld veel kleurrijke banken met opvallende kussens, glanzende barkrukken en luxe, uitgebreid gedecoreerde fauteuils. Neem eens een kijkje op de website van Jolina Retro Meubels. Hier vind je prachtige jaren 50 items om je retrostijl te creëren in je huis.

Retro kleuren

Een van de gemakkelijkste manieren om je woonkamer een retro-gevoel te geven is door de juiste kleuren te kiezen. Avocado groen is bijvoorbeeld een populaire kleur, net als mosterdgeel en combinaties van bruin, zwart, wit en rood. Daarnaast passen andere warme kleuren, zoals paars en donkerroze perfect in een retro interieur. Een combinatie van felle kleuren zal je ook veel zien.

Neon verlichting

Neon lampen en vloerlampen met opvallende tinten zijn beide prachtige aanvullingen op een retrostijl. Kies voor een klassieke kroonluchter of juist voor neon verlichting aan de muur voor een echte jaren 50 beleving.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden