Welkom in mijn huis

Veiligheidstips tegen inbraken en diefstal

Veiligheidstips tegen inbraken en diefstal

Geplaatst op

Het is enorm vervelend om mee te maken dat er ingebroken is in je woning of auto. Helaas komt het steeds vaker voor dat inbrekers met voorbedachte rade een ongewenst bezoekje brengen bij je huis of auto. Naast het inschakelen van slotenmakers en inbraakbeveiliging specialisten zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen. We geven je graag enkele veiligheidstips om inbrekers buiten de deur te houden.

Tips om inbraken en diefstal te voorkomen

Zonder specialisten in te huren kun je zelf ook bijdragen aan een veiligere leefomgeving. Met de volgende tips verklein je de kans op inbraken en diefstal:

  • Doe alles op slot en sluit ook de ramen. We raden het hierbij ook aan om geen sleutels aan de binnenkant in het slot te laten van ramen en deuren.
  • Laat geen containers, trappen of laders in de tuin of om het huis staan. Inbrekers zien dit als handige hulpmiddelen om naar binnen te kunnen klimmen.
  • Een buitenlamp kan eventuele indringers afschrikken. Plaats een lamp met bewegingssensor bij de voor- of achterdeur en inbrekers zullen veelal schrikken dat er een lamp aanspringt.
  • Ruim waardevolle spullen op en zorg ervoor dat deze niet in het zicht liggen voor mensen die vanaf buiten naar binnen kijken. Spullen als sleutels, portemonnees en mobiele telefoons kun je het beste goed opruimen.
  • Laat enkelglas vervangen door dubbele beglazing. Het is op deze manier voor inbrekers veel moeilijker om een ruit in te slaan en naar binnen te komen.

Voor een nog betere beveiliging raden we het aan om een slotenmaker in te schakelen. Zij kunnen je helpen met het vervangen van sloten en zijn gespecialiseerd in alles op het gebied van inbraakbeveiliging. Met de bovenstaande tips en een goede inbraakbeveiliging valt er voor inbrekers helemaal niets te halen bij je woning. Houd inbrekers buiten en beveilig je woning preventief!

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden