Welkom in mijn huis

Tips voor het kiezen van een kunstgrasgazon

Tips voor het kiezen van een kunstgrasgazon

Geplaatst op

Geld is niet de enige overweging bij de keuze voor kunstgras. Er zijn verschillende andere factoren die moeten worden overwogen voordat je een kunstgras gazon koopt die nog jaren meegaat. Kunstgras is immers een grote investering. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een beslissing neemt.

Hoe vaak wordt het kunstgras gebruikt?

Hoe vaak wordt het nieuwe kunstgrasveld gebruikt? Hoeveel voeten of poten zullen zich dagelijks een weg banen over het oppervlak? Het gebruik ervan is een belangrijke overweging. Als je kiest voor een grasmat die niet is ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik door mensen of huisdieren, kan je kunstgras vrij snel slijten.

Kwaliteit van het kunstgras

Kunstgras van goede kwaliteit wordt gemaakt van polypropyleen, polyamide, polyethyleen garens of een mengsel van alle drie. Bovendien zijn er kwaliteitsvolle grasmatten die gelijkmatig worden ondersteund, kleurvast zijn en goed gestikte plukjes bevatten. Verwacht meer te betalen bij het kiezen van kunstgras dat goed gemaakt is. Laat dat je echter niet afschrikken. Op de lange termijn bespaar je juist meer.

Kleur

Dit is een belangrijke. Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een gras dat er echt groen uitziet, maar wees voorzichtig. Eenmaal geïnstalleerd, zal het als een pijnlijke duim uitsteken. De meeste van die supergroene grasproducten zijn ook goedkoop. Op de lange termijn heb je problemen met de duurzaamheid.

Bij het kiezen van kunstgras kun je het beste kiezen voor een product met verschillende tinten groen. Olijfgroen, donkergroen en limoengroen gemengd bieden een meer weelderige en natuurlijke uitstraling. Zoek ook naar gras dat niet helemaal uniform is. Dit draagt bij aan de aantrekkingskracht van het gras. Misschien wil je ook op zoek gaan naar een product dat een paar bruine vlekken bevat. Zo ziet uw tuin er nog natuurlijker en voller uit.

Onderhoud

De eenvoudige vuistregel is: hoe duurder het gras, hoe minder je hoeft uit te geven om het te onderhouden. Onthoud dat bij het maken van je keuze. Houd ook rekening met andere factoren. Als je bijvoorbeeld in een gebied woont waar het weer een factor kan zijn, is dat een belangrijke overweging.

Gerelateerde berichten

3 dingen die je moet weten voordat je sierbestrating koopt

Het eerste wat je moet weten voordat je sierbestrating koopt, is de stijl. Er zijn vele stijlen van sierbestrating die kunnen worden gebruikt bij...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden