Welkom in mijn huis

Tips voor het kiezen van de juiste vloertegel

Tips voor het kiezen van de juiste vloertegel

Geplaatst op

Het kiezen van een perfecte tegel voor uw huis is moeilijk. Het vinden van een tegel die overeenkomt met uw interieur moet zorgvuldige worden gekozen. Er bestaan vele soorten vloertegels en niet voor elke ruimte zijn alle tegels geschikt. Hieronder hebben we per ruimte (keuken, slaapkamer, woonkamer en badkamer) op een rij gezet waar u op moet letten.

Keukens

De keuken is een plek waar culinaire avonturen plaatsvinden, wat betekent dat er regelmatig hete sauzen en oliën rondspetteren. Ook worden stoelen en tafels regelmatig verschoven. U begrijpt wel dat u een sterke vloeroplossing nodig heeft. Vlek- en krasvaste tegels zijn daarom het meest geschikt; ze zorgen er ook nog eens voor dat uw keukenvloer makkelijk schoon te maken is. Vlek- en krasvaste tegels zijn een goede oplossing voor dit drukke gedeelte van uw huis omdat het er mooi uitziet en relatief weinig onderhoud nodig heeft.

Slaapkamer

De slaapkamer is, in tegenstelling tot de keuken, een ruimte voor rust en ontspanning. Uw slaapkamer heeft een gevoel van warmte en een uitnodigende uitstraling nodig, die u kunt bereiken door zachte en kalmerende kleuren en tegels te gebruiken. Daarom zijn tegels van hout of natuursteen een goede optie om uw slaapkamers een rustige en zachte uitstraling te geven. U kunt een zacht, soepel en niet-reflecterend oppervlak gebruiken om uw slaapkamers een kalme uitstraling te geven.

Woonkamer

De woonkamer is het centrale punt van uw huis en heeft volledige aandacht nodig heeft. Woonkamers hebben daarom behoefte aan een evenwichtige combinatie van esthetische aantrekkingskracht en belangrijke functionaliteiten zoals weinig onderhoud en een lange levensduur. In de woonkamer kunt u laminaat, tegels of een houten vloer leggen.

Badkamer

De badkamer is meestal nat en vochtig, wat het een potentiële voedingsbodem voor ziektekiemen maakt. Zorg daarom voor hygiënische tegels. Keramische tegels zijn de meest gebruikte materialen in de badkamer. Het voordeel van dit type tegels is dat ze waterdicht en makkelijk te reinigen zijn.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden