Welkom in mijn huis

Tips voor het creëren van schaduw in de tuin

Tips voor het creëren van schaduw in de tuin

Geplaatst op

Heeft u een zonnige tuin, bijvoorbeeld op het zuiden? Dan heeft u voor het merendeel van de dag de zon in uw tuin staan. Dit is iets waar veel mensen van dromen, een heerlijke zonnige tuin. Toch heeft een zonnige tuin soms ook nadelen, vooral wanneer het echt heel erg warm is. Dan wilt u wel even buiten zitten, maar zoekt u liever toch ook even verkoeling op in de schaduw.

Verkoeling zoeken door het creëren van schaduw in de tuin
In een hete zomer is het op een zonnige dag erg aantrekkelijk om verkoeling te zoeken en soms ook wel noodzakelijk om het vol te houden om buiten te blijven. Deze verkoeling is door middel van een zwembad bijvoorbeeld gemakkelijk te zoeken. Maar als dit zwembad ook in de volle zon staat, loopt u het risico om te verbranden en het zwembadwater warmt uiteraard ook erg snel op. Schaduw is dan ook de beste optie om verkoeling te zoeken in een zonnige tuin.

Maar als u een tuin heeft die vol op het zuiden staat, is het soms moeilijk om schaduw te creëren. U kunt kiezen voor het opzetten van een parasol. Echter moet u dan opletten dat de parasolvoet stevig staat en dat de parasol niet omwaait als er een beetje wind staat. Een betere oplossing dan de parasol is dan ook het ophangen van een schaduwdoek!

Een schaduwdoek is een erg fijne oplossing wanneer u op zoek bent naar een middel om schaduw te creëren in uw eigen tuin zonder dat u vast zit aan het neerzetten van een lelijke parasolvoet. Daarnaast zijn schaduwdoeken er in verschillende vormen, maten en materialen. Waardoor er altijd wel een schaduwdoek bij zit die past bij uw wensen.

Bescherm uw kinderen tegen de zon
Heeft u kinderen? Dan weet u dat het voor hen vooral erg belangrijk is dat zij niet de hele dag aan de volle zon blootgesteld worden. Kinderen spelen echter graag buiten en daarom zijn maatregelen tegen de zon belangrijk om te nemen. Heeft u speeltoestellen in de tuin waar uw kinderen zichzelf vermaken op een zonnige dag? Dan kunt u een schaduwdoek ophangen boven deze speelplek. Deze schaduwdoek creëert schaduw en houdt daarnaast ook nog eens 90 tot 95% van de UV-straling tegen. Een uitstekende oplossing om uw kinderen (en uzelf) te beschermen tegen de zon!

Nu is het wellicht zo dat u geen goede maat schaduwdoek kunt vinden die past bij de plek waar u schaduw wilt creëren in uw tuin. Dit is geen probleem, want u kunt namelijk ook een schaduwdoek op maat laten maken! Kies zelf uw materiaal, type doek en afmetingen en u ontvangt een schaduwdoek die geheel naar uw wens is samengesteld. Ideaal toch, en een stuk fijner dan het opzetten van die vervelende parasol!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden