Welkom in mijn huis

Tips voor een vintage interieur in je woning

Tips voor een vintage interieur in je woning

Geplaatst op

Een vintage interieur is helemaal in. Alleen maar nieuwe meubels maken het interieur al snel heel gewoon. Met retro en vintage meubels en spullen creëer je een veel aparter en origineler interieur. In deze blog geven we een aantal tips hoe je een vintage interieur kunt creëren in je woning.

Velours en fluwelen stoelen en banken

Stoelen en banken van velours of fluweel creëren echt een vintage stijl in je huis. Je kunt hierbij kiezen voor oude banken en stoelen, maar ook zeker voor nieuwe. Er zijn veel meubelzaken die tegenwoordig fluwelen en velours stoelen en banken verkopen in deze stijl. We raden het hierbij aan om te kiezen voor een bank of zitstoelen in de kleur flessengroen, dieprood of okergeel. Deze kleuren creëren een echte retro en vintage stijl.

Behang met vintage prints

In de fifties was het helemaal in om behang in huis te hebben met vintage prints en grafische lijnen en vormen. In bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of badkamer was er vaak veel behang te zien met daarop grafische lijnen en vormen en vintage stijlen. Wil je toch niet een hele wand bedekt hebben met vintage prints? Je kunt er ook voor kiezen om de vintage prints in te lijsten en de wand vervolgens te vullen met deze lijsten.

Retro meubels

Retro meubels dragen in grote mate bij aan een vintage interieur in een woning. Zo zijn er typische retro stoelen, retro barstoelen, retro banken, retro diner tafels, retro diner banken en retro stoelen. Deze retro meubels geven je huis een echte retro fifties look. Waan jezelf met deze retro meubels in de Amerikaanse fifties en dat terwijl je gewoon thuis aan tafel zit. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde delen in het huis deze look te geven, zoals bijvoorbeeld de eethoek. Met een retro diner tafel en daarbij stoelen of retro barstoelen geef je de ruimte al gauw een Amerikaanse fifties look.

Vintage kleuren

Probeer in je meubels, vloeren, wanden en andere decoratie zoveel mogelijk vintage kleuren naar voren te laten komen. Typische vintage kleuren zijn wijnrood, flessengroen, mosterdgeel en petrol blauw. Kijk maar eens naar allerlei retro spullen, meubels en decoratie in vintage winkels of op vintage websites. Bij veel van de retro meubels en decoratie zie je deze kleuren terug komen. Haal voor de echte vintage sfeer dus decoratie en meubels met de kleuren flessengroen, wijnrood, mosterdgeel en petrol blauw in huis.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden