Welkom in mijn huis

Tips om thuis een heerlijke koffie te maken

Tips om thuis een heerlijke koffie te maken

Geplaatst op

Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond koffie wordt de hele dag door gedronken en iedereen heeft zijn eigen rituelen wat betreft het drinken ervan. In sommige landen leeft het drinken van koffie nog veel meer dan hier. Bijvoorbeeld in Italië waar je na 11 uur in de ochtend geen cappuccino meer hoort te bestellen. Zij zullen na een zware maaltijd een hete drank nemen om de maaltijd sneller te verteren bij voorkeur espresso. Maar als daar teveel melk in zit dan gaat het juist trager omdat het zwaar op de maag ligt.

Zorg voor goede koffiebonen

Koffiebonen bepalen de smaak van je koffie dus deze zijn heel erg belangrijk. Zelf kun je kiezen hoeveel koffiebonen je wilt gebruiken voor je koffie. Wil jij graag een sterke bak gebruik dan meer koffiebonen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten koffie en om erachter te komen wat voor koffie het beste bij je past dien je veel soorten te proeven.

Zorg voor zacht water

Als je goede koffiebonen hebt heb je nog geen goede koffie. Met koffiebonen alleen kom je er niet want je hebt daarbij ook water nodig. Zorg voor zacht water! Buiten dat hard water niet goed is voor je machine (als je die gebruikt) is het ook minder lekker. In Nederland hebben we over het algemeen zacht water maar in het buitenland kun je beter flessenwater kunnen kopen.

Kopjes voorverwarmen

Koffie is het lekkerst als die heet is. Als je koffiebonen gemalen zijn en het hete water erbij komt moeten deze niet te heet worden. Dit doet de smaak niet veel goeds. Maar koffie is niet lekker als het snel afkoelt en koud is. Daarom is het handig als je van te voren een laagje kokend water in je kopjes giet. Zo worden deze vast lekker warm.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden