Welkom in mijn huis

Tips om je woning beter te beveiligen

Tips om je woning beter te beveiligen

Geplaatst op

Tijdens de wintermaanden is de kans op een inbraak het grootst omdat het tijdens deze maanden altijd snel donker is in tegensteling tot in de zomermaanden. Maar ook tijdens de zomermaanden wanneer de meeste mensen op vakantie zijn of buiten genieten van het prachtige weer, is er grote kans op een inbraak. Simpelweg het gehele jaar, elk moment bestaat er een kans op inbraak. Genoeg redenen om eens naar de beveiliging van je woning te kijken.

Bewegingssensoren en camerabeveiliging

Een van de dingen waar mensen snel naar geneigd zijn, zijn camera’s ophangen in het huis. Dit is natuurlijk een prima uitbreiding op je huidige beveiliging. Het zou zelfs nog beter zijn als verschillende beveiligingen zoals camera’s, sensoren, sloten en andere componenten kunnen communiceren met elkaar en verbonden zijn aan een alarminstallatie. Daarom zou je bewegingssensoren en camerabeveiliging ook als een uitbreiding moeten zien voor de veiligheid van je woning.

Controleer je sloten op ramen en deuren

De basis van je woningbeveiliging zijn de sloten op je ramen en deuren. De adviseurs van 4-Locks Slotenmaker Haarlem adviseren om een driepuntslot te kiezen boven een tweepuntslot. De tweepuntsloten zijn minder verbonden met de deurpost, hierdoor zijn ze kwetsbaar en is het dus minder veilig dan die driepuntsloten.

Een goed slot heeft altijd een keurmerk

Ben je van plan om een nieuw slot te kopen of wil je de huidige sloten van je woning controleren op veiligheid? Let dan op of de sloten wel een keurmerk hebben. Tegenwoordig heb je namelijk een keurmerk op sloten die de sloten test en beoordeelt voordat ze op de markt komen. Deze sloten met een zogenaamd SKG keurmerk zijn beoordeeld aan de hand van een sterrenniveau aan hoe goed en veilig de sloten zijn. Aan de hand van de waardering tussen de 1 en 3 sterren kan je kijken hoe veilig en hoe goed de sloten zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden