Welkom in mijn huis

Tips om energie te besparen

Tips om energie te besparen

Geplaatst op

De vele nieuwsberichten over de stijgende energieprijzen kunnen je vast niet ontgaan zijn. En het scheelt dat de temperaturen momenteel aan het stijgen zijn en je daardoor met een cv-ketel sowieso al minder gas verbruikt. Maar voor de langere termijn is het belangrijk om te kijken naar handige tips waarop je energie kunt besparen. Daarom zetten we een aantal handige tips voor je op een rij.

Energiezuinig apparaten & lampen kopen

Aan de ene kant is het zonde om apparaten weg te doen, wanneer ze nog goed werken. Maar het kan uiteindelijk ook lonen als je apparaten vervangt door een meer energiezuinige versie. Daarnaast is het nuttig om je lampen ook te vervangen door energiezuinige lampen. Je lampen zorgen namelijk voor ongeveer 12% van je stroomverbruik in huis! Reden genoeg dus om deze te vervangen.

Kritisch kijken naar je verbruik

Kijk eens kritisch naar je huidige energieverbruik. Zet bijvoorbeeld in de winter de verwarming uit wanneer je niet thuis bent en laat deze niet onnodig energie verbruiken. En kijk ook of je kunt besparen met bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop of door minder lang te douchen. Alle beetjes dragen uiteindelijk bij aan een lagere energierekening.

Extra isoleren

Is je huis voldoende geïsoleerd? Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder energie je zult verbruiken om je huis warm (of koel) te krijgen. Daarom loont het de moeite om te kijken of er extra isolatie mogelijk is. Dat zal je uiteindelijk veel geld besparen.

Alternatieven voor het verwarmen op gas

Voor de lange termijn is het goed om te kijken naar alternatieven voor het verwarmen op gas. Een voorbeeld is een elektrische warmtepomp, die geen gas nodig heeft om je woning te verwarmen en te zorgen voor warm water. En veel warmtepompen, zoals lucht/water warmtepompen, kunnen ook in de zomer ook zorgen voor aangename koeling! Een warmtepomp verbruikt wel een kleine hoeveelheid stroom, maar dit zou je ook op kunnen vangen met behulp van zonnepanelen.

Met behulp van de bovenstaande tips kun jij in ieder geval alvast kijken op welke manier je stappen kunt maken met het besparen van energie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden