Welkom in mijn huis

Tips om een goede loodgieter te kiezen

Tips om een goede loodgieter te kiezen

Geplaatst op

Het kiezen van een loodgieter in Amsterdam kan een lastige klus zijn. Zo zijn er heel veel loodgieters waar je uit kunt kiezen. In dit artikel vind je tips die je kunt volgen en vragen die je aan loodgieters kunt stellen om zo de beste te kunnen kiezen. Hieronder vind je enkele algemene tips die handig zijn om te weten; daarna behandelen we een paar vragen die je kunt stellen aan loodgieters voordat ej er eentje kiest.

  • Ga alleen voor loodgieters met een vergunning
  • Beoordeel loodgieters door recensies te lezen en de loodgieters te vragen of ze foto’s of video’s van hun werk kunnen laten zien
  • Vraag de loodgieter hoe lang hij/zij al in de loodgieterijsector zit. Hoe meer ervaring de loodgieter of het bedrijf heeft, hoe beter
  • Vraag naar de garanties (jouw tevredenheid met zijn/haar werk) die zijn opgenomen in de prijsopgave

De onderstaande vragen kun je sowieso altijd stellen aan loodgieters. Deze vragen helpen je de meest geschikte loodgieter voor de klus te kiezen.

Wat zijn de geschatte totale kosten?

Wees voorzichtig met offertes die je ontvangt voordat de loodgieter is komen kijken; behalve bij hele kleine klusjes. Goede loodgieters willen meestal eerst de situatie zien en analyseren voordat ze een schatting van de totale kosten geven. Vraag altijd of de prijs inclusief de arbeidskosten is.

Wie zal het werk doen?

Als je loodgieters via een onderaannemers spreekt, vraag dan altijd naar ervaring die ze hebben. Je wilt niet het risico lopen dat de persoon die daadwerkelijk het loodgieterswerk gaat doen minder ervaring heeft dan de loodgieter met wie je in eerste instantie sprak.

Is het tarief per uur of vast?

Verduidelijk de schatting die je ontvangt om ongewenste verrassingen te voorkomen wanneer de reparatie is voltooid. Als de loodgieter je vertelt dat het tarief per uur is, vraag hem/haar dan hoe lang het moet duren om de reparatie af te ronden. Hoe meer ervaring de gekwalificeerde loodgieter heeft, hoe beter, omdat het de loodgieter zal helpen een nauwkeurige schatting te geven van de tijd die het normaal gesproken duurt om de reparatie te voltooien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden