Welkom in mijn huis

Tips en tricks voor het inrichten van de slaapkamer

Tips en tricks voor het inrichten van de slaapkamer

Geplaatst op

De slaapkamer: we komen er niet alleen om te slapen, we doen er veel meer. Knuffelen met de kids, Netflixen met de lover en lekker alleen uitrusten. Omdat we heel wat tijd spenderen in deze ruimte is het belangrijk dat de kamer de juiste sfeer uitstraalt. Is jouw slaapkamer wel aan een make-over toe? Met het juiste bed, genoeg opbergruimte en wat kleur op de muur geniet jij straks van een sfeervolle en gezellige ruimte. 

Het juiste bed

Het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer is het bed. Hier slaap je niet alleen elke nacht in, maar het neemt ook nog eens de meeste ruimte in. Bij het inrichten van de slaapkamer werk je als het ware om het bed heen. Het bed krijgt namelijk de meest prominente plek en eventuele kasten of andere meubels worden er omheen geplaatst. Het is belangrijk dat je het juiste bed kiest. Als je een grote kamer hebt, kun je voor een groot bed kiezen. Echter in een kleine ruimte is dit niet altijd de beste optie. Kijk bij het kiezen niet alleen naar de frama van het bed, ook het matras is ontzettend belangrijk. Daarnaast zul je ook een keuze moeten maken uit de verschillende dekbedden en vergeet ook zeker het beddengoed niet. 

Opbergruimte

Naast het bed is opbergruimte belangrijk in de slaapkamer. Als je helaas niet beschikt over een ware walk-in-closet zul je je kleding in de meeste gevallen moeten opbergen in de slaapkamer. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo is het mogelijk om een grote kast te plaatsen in de ruimte. Heb je hier geen ruimte voor? Dan kun je bijvoorbeeld voor een bed met lades kiezen. Op deze manier gebruik je het bed op een multifunctionele manier. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om een aantal planken op te hangen waar je spullen kwijt kunt.

Voeg kleur toe aan de ruimte

De slaapkamer moet niet alleen praktisch zijn, de ruimte moet ook sfeer uitstralen. Maar hoe creëer je nu gezelligheid? Dit kun je doen door een kleur toe te voegen aan de ruimte. Maak een kleurenpalet en schilder bijvoorbeeld een muur in een rustige kleur. Op deze manier geef je ruimte iets meer karakter. 

De woonkamer versieren we altijd met de mooiste woondecoratie, maar vergeet ook zeker de slaapkamer niet. Door het neerzetten van een aantal leuke kaarsen of beeldjes kun je een heel ander effect creëren. Ook met planten kun je de kamer kleur en sfeer geven. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden