Welkom in mijn huis

Tips bij het inladen van de verhuiswagen

Tips bij het inladen van de verhuiswagen

Geplaatst op

Verhuizen wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen. Een goede voorbereiding voor de verhuizing zelf is daarbij erg belangrijk. We geven een aantal belangrijke tips rond het laden van de verhuiswagen.

De omvang van je verhuiswagen

Allereerst is het van belang om de omvang van je verhuiswagen te bepalen. Een kleinere bus is vaak goedkoper, maar als je hierdoor vaker heen en weer moet kan het niet uit. Probeer van tevoren in te schatten hoeveel dozen je moet verplaatsen. Grotere voorwerpen in je huis, bijvoorbeeld de boekenkast of koelkast, nemen veel ruimte in beslag.

Zorg dat je alle materialen op voorraad hebt

Tape, verhuisdozen, beschermingsmateriaal: zorg dat je alle nodige materialen voldoende in huis om je inboedel te verkassen. Denk ook aan meubelrollers om zware onderdelen eenvoudig te kunnen verplaatsen. Bescherm kwetsbare onderdelen, bijvoorbeeld je matras, tegen beschadiging of vuil.

Haal je meubels uit elkaar

Demonteer van tevoren al je meubels, zodat je op de dag van de verhuizing alles snel kunt transporteren. Zorg wel dat je alle belangrijke materialen bij elkaar houdt. Niets is zo vervelend als een specifiek schroefje of dopje te missen, zodat je je bed niet meer in elkaar kunt zetten op je nieuwe adres.

Zware materialen eerst

Laad altijd eerst je zwaarste spullen in de verhuiswagen, zoals kasten, bedden en meubels. Probeer deze artikelen zo ver mogelijk achterin de bus te zetten, zodat ze stabiel staan. Vervolgens heb je mogelijkheden om lichtere voorwerpen er bovenop te leggen. Ook kwetsbare voorwerpen kun je het best als laatst bovenop de lading leggen, zodat ze niet beschadigd raken.

Probeer ook je verhuiswagen zo dicht mogelijk bij het huis te zetten, dat scheelt lopen. Ook een paar extra handen kan het werk verlichten en zorgen dat je veel sneller klaar bent. Je kunt het hele proces ook helemaal uit handen geven. Als je een verhuisbedrijf in Eindhoven, Den Bosch of Rotterdam zoekt kun je terecht bij Trust Verhuizingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden