Welkom in mijn huis

Stiekeme bezoekers: Wie wandelt er door jouw achtertuin als je niet kijkt?

Stiekeme bezoekers: Wie wandelt er door jouw achtertuin als je niet kijkt?

Geplaatst op

Heb je je ooit afgevraagd wat er in je tuin gebeurt als je even niet kijkt? Die onverklaarbare pootafdrukken na een nacht regen? Die onbekende geluiden net na zonsondergang? Het antwoord kan verrassender zijn dan je denkt en daar hebben we een coole gadget voor: de wildcamera!

Wat is een wildcamera precies?

Een wildcamera is in wezen een bewakingscamera speciaal ontworpen voor het vastleggen van wildlife. De functies zijn zo ontworpen dat je dag en nacht beelden kunt maken van de dieren die je tuin bezoeken.

  • Detectie van beweging: De camera wordt geactiveerd zodra er beweging wordt waargenomen. Zo mis je nooit een moment!
  • Nachtvisie: Veel dieren zijn ’s nachts actief. Dankzij de infrarood functie van de wildcamera kun je ook in het donker scherpe beelden krijgen.
  • Weerbestendig: Of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt, je wildcamera is ontworpen om in alle omstandigheden te werken.

De invloed van klimaatverandering op onze achtertuin bezoekers

Interessant genoeg hebben recente studies aangetoond dat door global warming er een verandering plaatsvindt in de soorten dieren die we in Nederland zien. Warmer weer betekent dat sommige diersoorten zich noordelijker gaan vestigen. Dit heeft ertoe geleid dat er in Nederlandse tuinen dieren worden gespot die hier vroeger zelden of nooit voorkwamen.

Direct aan de slag met natuurfotografie in je achtertuin

Ben je enthousiast geworden? Hier zijn wat tips om direct aan de slag te gaan:

  • De juiste hoogte en locatie is een must: Denk goed na over waar je je wildcamera plaatst. Zoek naar sporen of paden die dieren mogelijk gebruiken.
  • Wees geduldig: Soms duurt het even voordat je die perfecte shot krijgt. Verander na een tijdje de positie van je camera als je niets interessants vastlegt.
  • Bekijk de instellingen: Zorg ervoor dat je de juiste instellingen voor jouw tuin en het te verwachten dier hebt. Elke situatie is anders!

Het ongekende plezier van je eigen achtertuin

Tot slot, het is niet alleen het ontdekken welke dieren je tuin bezoeken dat zo spannend is. Het is de verbinding die je voelt met de natuur, het ontdekken en leren van de gewoontes van deze dieren. Stel je voor dat je vanuit je woonkamer de beelden bekijkt die je die nacht hebt vastgelegd. En weet je wat nog cooler is? De technologie blijft niet achter. Er is nu zelfs een wildcamera met wifi waarmee je direct je beelden op je smartphone of computer kunt zien. Wat een tijd om te leven, hè?

Dus, waar wacht je nog op? Het avontuur ligt letterlijk in je achtertuin. Veel plezier met je ontdekkingen!

Gerelateerde berichten

3 dingen die je moet weten voordat je sierbestrating koopt

Het eerste wat je moet weten voordat je sierbestrating koopt, is de stijl. Er zijn vele stijlen van sierbestrating die kunnen worden gebruikt bij...

Lees meer

Ken jij de voordelen van kunstgras?

Heb je last van onkruid, mollen en kuilen in de tuin? Dan is het beter om over te stappen op kunstgras. Kunstgras kent veel voordelen en is niet voor...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden