Welkom in mijn huis

Ontstaan van opstijgend vocht

Ontstaan van opstijgend vocht

Geplaatst op

Via de muren en het plafond gaat het vocht naar steeds meer verdiepingen in het huis of het gebouw. Er zijn verschillende redenen hoe opstijgend vocht kan ontstaan, de staat en ouderdom van het gebouw spelen een belangrijke rol. Ook de waterdichtheid en ventilatie zijn belangrijk. Bij opstijgend vocht wordt het water niet goed of onvoldoende afgevoerd of tegengehouden.

 Oorzaken opstijgend vocht

Wanneer de kelder van een woning niet beschikt over een kelder bekuiping bestaat de risico er dat het vocht zich gaat ophopen. Dit vocht gaat zich dan verder in de woning verplaatsen. In zulke gevallen is de grond van de kelder voorzien van een laag cement. Waardoor de grond 100% waterdicht is.

De meeste nieuwe gebouwen worden met waterkeringen gebouwd. Dit is een drainagesysteem, welke ervoor zorgt dat het vocht, middels speciale noppenfolie, steeds afgevloeid wordt. Dit systeem wordt in de wanden en vloeren van het gebouw geplaatst. Wat het onmogelijk maakt voor het vocht om in uw gebouw te blijven.

Veel oude gebouwen hebben dit systeem niet, waardoor opstijgend vocht kan voorkomen.

 Bestrijden van opstijgende vocht

Je kunt optrekkend vocht op vele manieren laten behandelen, muur injectie en onderkappen van een muur worden het meest toegepast. De bestrijdingsmethode hangt af van de ernst van het probleem, de stenen waarmee er gebouwd is en wat voor type woning het is.

 Verschillende bestrijdingsmethodes

Bij de injectiemethode boort een vochtspecialist gaten zowel binnen als buiten de muur. Met elk een groote van ongeveer 15 millimeter, die 10 tot 12 centimeter van elkaar verwijderd zijn. In deze gaten wordt dan een injectiemiddel of gel geïnjecteerd. Welke dan geabsorbeerd wordt in het metselwerk. Het wordt dan hard en voorkomt zo dat vocht naar boven komt.

Het onderkappen van muren, kan veel tijd en geld kosten, maar hierna zul je nooit meer last hebben van vochtproblemen. Er wordt een waterkering in de buitenmuren aangebracht. In de buitenmuur worden er gaten gemaakt, waarin de waterkering geplaatst wordt.

Al deze methoden hebben bewezen effectief te zijn bij vochtbestrijding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden