Welkom in mijn huis

Onderhandelen voor een woning doe je zo!

Onderhandelen voor een woning doe je zo!

Geplaatst op

Onderhandelen voor je eigen huis is als winkelen met honger. Je wilt zo graag en bent vol enthousiasme. Dit gaat echter niet onopgemerkt. Aankoopmakelaars proberen hun cliënten te behouden en het enthousiasme indien nodig een beetje te temperen.

Liefde op het eerste gezicht
Wanneer een potentiële een huis bezichtigd, is het vaak direct aan het gezicht af te lezen. De verliefdheid op de woning. Nu het droomhuis gevonden is, kunnen geïnteresseerde meteen in hun hoofd alles al voor zich zien. Ze beginnen al met het inrichten en visualiseren het complete plaatje. Ze zijn mega enthousiast en dat is ook logisch. Vrijwel alle kopers handelen vanuit emotie en dat is ook logisch. Je moet een goed gevoel hebben bij het huis dat je gaat kopen. Aan de aankoopmakelaar de taak om de verliefdheid een beetje af te zwakken en de werkelijk kijk op zaken te visualiseren.

Een open gesprek
Door het enthousiasme kan de koper het risico lopen dat er meer betaald wordt dan nodig is. Wanneer een makelaar doorheeft dat het huis zo gewild is, kan hij er alles aan doen om het huis voor een zo goed mogelijke prijs onder zo goed mogelijke voorwaarden te verkopen. Dat is voor de verkoper ook voordelig, voor de koper iets minder. Daarom is het goed dat er een aankoopmakelaar aanwezig is. Deze zet zich in voor de kopende partij. Bovendien heb je als aankoopmakelaar geen last van emoties. De voorwaarden en belangen van de koper kunnen daarom goed behartigd worden.

De reële waarde
Een groot voordeel van het inschakelen van een aankoopmakelaar is dat hij/zij de koper goed kan wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding, andere mogelijkheden in de markt en andere zaken waar een koper zelf minder snel kijk op heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slechte afwerking of als een huis niet goed geïsoleerd is. Een aankoopmakelaar laat de koper dus altijd de reële waarde van een woning zien. Wanneer de prijs van een woning hoger is dan de waarde, is het belangrijk dat potentiële kopers hiervan op de hoogte zijn.

Het behoeden voor fouten
Door de roze-bril die een potentiële koper op kan hebben, is de kans ook groter om fouten te maken. De aankoopmakelaar ondersteunt de kopers en geeft een kritische blik. Op deze manier behoedt de aankoopmakelaar de koper voor fouten en koop je met alle plezier een nieuwe woning!


Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden