Welkom in mijn huis

Melkbussen goedkoop online kopen

Melkbussen goedkoop online kopen

Geplaatst op

Melkbussen werden vroeger bij alle melkveebedrijven gebruikt om de melk van koeien of geiten in op te slaan. Dagelijks stonden ze langs de weg en werden ze opgehaald door het melkbedrijf dat de melk verwerkt voor consumptie. Die tijd is inmiddels allang voorbij. Vandaag de dag gaat de melk via de melkinstallaties waarmee de koeien worden gemolken rechtstreeks een tank in. Deze tanks worden overgepompt in een melktankwagen en zo gaat de melk naar de fabriek. Een stuk hygiënischer maar de oude romantiek is er natuurlijk wel vanaf op deze manier.  

De melkbus krijgt een nieuwe bestemming

Hoewel de boer de melkbus niet meer gebruikt om melk in te verzamelen van zijn koeien, worden melkbussen nog wel veel gebruikt. Een bekende toepassing in vooral het oosten van Nederland is het carbidschieten. Carbid wordt in een melkbus gestopt en aangestoken, waarna het met een enorme knal tot ontploffing komt. Het deksel van de melkbus moet je dan vaak op grote afstand gaan zoeken. Deze traditie wordt tegenwoordig ook in andere delen dan oost Nederland gevierd, vooral rond de jaarwisseling.  

De melkbus als decoratie voor de tuin

Een melkbus kan ook prima dienen als decoratie voor de tuin. Je kunt er plantjes in zetten, maar de melkbus kan ook puur als accessoire worden neergezet in de tuin. Je kunt verschillende modellen melkbussen vinden bij de Melkbusshop. De melkbussen of vuurtonnen die je hier kunt bestellen zijn allemaal geschikt voor carbid schieten. De shop verkoopt dan ook alle accessoires die je daarvoor nodig hebt. Je kunt op de overzichtelijke website direct vinden wat je nodig hebt. Of het nu om een decoratieve melkbus gaat of een deksel voor een melkbus, alles is direct uit voorraad leverbaar.

Melkbussen horen bij landelijk leven

Als je landelijk woont en je huis ook in die stijl wilt inrichten dan mogen melkbussen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ze als decoratie niet alleen in je tuin zetten maar er zijn ook verschillende toepassingen waarvoor je ze kunt gebruiken. Pas alleen wel op als je huisdieren zoals katten of konijntjes hebt dat ze niet in de melkbus kunnen vallen, want daar komen ze dan niet meer uit. Zet om die reden ook nooit water in een melkbus waar geen deksel op zit.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden