Welkom in mijn huis

Keuzehulp: uitleg over de verschillende soorten matrassen

Keuzehulp: uitleg over de verschillende soorten matrassen

Geplaatst op

Slecht geslapen vannacht? Dan wordt het misschien tijd voor een nieuw matras. De sleutel tot een betere nachtrust is het juiste matras. De vraag is: welk matras moet ik hebben? Er zijn in de loop der jaren namelijk veel soorten matrassen ontwikkeld. We hebben een lijst van vijf van de meest voorkomende matrastypes samengesteld om u te helpen beslissen.

1. Traagschuim

Als u op zoek bent naar steun en comfort, vooral als zijslaper, dan is traagschuim een goede keuze. Traagschuim is populair vanwege de manier waarop het zich geleidelijk aanpast aan uw lichaam terwijl u slaapt. Als u op uw zij slaapt, biedt het de schouder- en heupsteun die u nodig heeft. Het traagschuim vormt zich naar uw lichaam en zorgt ervoor dat u zich gedeeltelijk omringd voelt door het matras, zodat u genoeg ondersteuning heeft.

2. Gel

Bij gelmatrassen wordt gel meestal toegevoegd aan het draagsysteem of de stofferingslaag van het matras. Het heeft een iets ander gevoel dan traagschuim, dus het kan zijn dat u het moet testen om te beslissen welk matras beter is voor u. Gelmatrassen verdrijven ook effectiever uw lichaamswarmte, dus als u niet tevreden bent met de manier waarop sommige schuimmatrassen uw lichaamswarmte absorberen, kan slimme gel helpen.

3. Waterbed

Waterbeddenmatrassen gebruiken water als primair ondersteuningssysteem en zijn het beste geschikt voor rugslapers. Een waterbed past zich goed aan het lichaam aan. Bijkomend voordeel is dat u minder last heeft van stof, bacteriën en huisstofmijt. Nadeel is dat het relatief veel geld kost en het risico op defecten groter is dan bij andere matrassen.

4. Latex matrassen

Latex matrassen maken gebruik van latexschuim in plaats van traagschuim. Latex biedt veel stevigheid voor zij-, rug- of buikslapers. Latex is ook minder dicht en minder warm dan traagschuim.

5. Verstelbare matrassen

Verstelbare matrassen zijn een van de meest flexibele matrassen en bieden verlichting en ondersteuning precies daar waar u het nodig heeft. U kunt de basis aanpassen om uw hoofd op te tillen, uw voeten op te tillen of om meer rugsteun te creëren. Ze zijn perfect voor het aanpakken van slaapgerelateerde problemen zoals spierpijn, rugpijn, brandend maagzuur en slaapapneu.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden