Welkom in mijn huis

Keuzehulp bij het kopen van een topdekmatras

Keuzehulp bij het kopen van een topdekmatras

Geplaatst op

Het vervangen van je matras kan erg duur zijn, dus een topdekmatras is een geweldige manier om je bed te vernieuwen of de stijl van je bed te veranderen. Met wat zorgvuldig onderzoek geeft de juiste matrastopper je wat je nodig hebt tegen een fractie van de kosten van een gloednieuwe matras. In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste factoren die je kunnen helpen bij het nemen van je beslissing.

Matrasbeschermer of topdekmatras?

Allereerst is het nuttig om te begrijpen dat er verwarring kan ontstaan tussen matrasbeschermers en matrastoppers.

Matrasbeschermers

Een matrasbeschermer is in het algemeen dunner en dient meestal om het matras te beschermen of om slechts een beetje extra zachtheid te geven. Een beschermer kan aan specifieke behoeften voldoen, zoals het aanbrengen van een waterdichte laag of een anti-allergische voorziening. Je kunt ook verwarmde matrasbeschermers vinden voor gebruik in de winter, en koelbeschermers als je problemen hebt met warmte.

Toppers

Een matrastopper zal meestal voor een grotere mate van zachtheid, demping of ondersteuning zorgen. Je kunt het in combinatie met een beschermer gebruiken om de kwaliteit van je bed nog verder te verbeteren. Door een matrasbeschermer over de topper te plaatsen, kun je zowel de topper als het matras te beschermen.

Dit gezegd hebbende , gebruiken sommige bedrijven de termen door elkaar. Ze noemen hun product misschien een topper of pad, maar het is eigenlijk veel dikker of dunner dan je gewoonlijk met die categorie associeert. Het is dus altijd de moeite waard om na te gaan hoeveel vulling het product eigenlijk biedt.

Belangrijkste aandachtspunten

Met zoveel soorten matrastoppers is het misschien handiger om eerst te bepalen wat je wilt of nodig hebt. Vervolgens kun je bepalen welk materiaal het beste aan jouw behoeften voldoet.

Persoonlijke voorkeur en een gevoel van intuïtie spelen waarschijnlijk ook een rol. Maar als je graag de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt, zijn hier enkele van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden.

  1. Prijs

Een hogere prijs garandeert niet noodzakelijkerwijs dat het topmatras voor jouw persoonlijk beter is. Het gaat om je eigen wensen, niet alleen het kopen van de duurste die je je kunt veroorloven.

Gewoon schuim, polyester en sommige katoenen toppers zijn over het algemeen het goedkoopst. Met een hogere kwaliteit katoen, veer en dons zit je in het middensegment. Wol kan vrij duur zijn en latex zelfs nog duurder.

  1. Fysieke ondersteuning

Als je extra ondersteuning voor je rug en ledematen nodig hebt, zijn traagschuim en latex meestal effectiever dan de andere materialen. Ze zijn beter in het vasthouden van de vorm van je lichaam en ondersteunen de natuurlijke houding.

  1. Comfort en zachtheid

Met zo’n duizelingwekkende reeks van materialen, merken, dichtheden en diktes moet je in staat zijn om de perfecte mate van zachtheid en comfort te vinden. Maar de definitie van comfort kan verschillen van persoon tot persoon.

Wil je liever een topper die zich vormt naar je lichaam, zoals met latex of traagschuim? Of ben je meer geschikt voor een natuurlijk zacht materiaal zoals dons of katoen?

Zachtheid is met een matrastopper in veel opzichten veel gemakkelijker te creëren dan stevigheid. Je kunt een traagschuim topper met lage dichtheid proberen, of een van de vele relatief goedkope stoffen toppers die letterlijk een extra laagje zacht materiaal toevoegen.

  1. Dikte en dichtheid opties

Toppers zijn in het algemeen 2 tot 8 centimeter dik. Als je op je zij moet slapen, of als je meer dan gemiddeld weegt, moet je misschien naar dikkere opties kijken. De materialen met de beste dikte zijn traagschuim en latex.

Daarnaast is de dichtheid van een topper belangrijk om te bepalen hoeveel steun het zal bieden. Schuim en latex toppers hebben vaak de meeste opties, zodat je precies het juiste comfortniveau vindt dat je nodig hebt.

  1. Verminderen van het geluid van een bewegende partner

Schuim en latex zijn goed in het verminderen van de overdracht van beweging van je bedpartner. Dus als je slaapt met iemand die je wakker houdt door het bewegen en draaien, dan zijn het goede keuzes.

  1. Allergieën

Sommige materialen zijn beter voor bepaalde allergieën. Enkelen zijn ook beter bestand tegen bed wantsen, mijten, meeldauw en schimmels dan andere. Bekijk de labels voor de anti-allergeen informatie.

Geen zin om naar de winkel te gaan? Bij de topdekmatras specialist vind je alle informatie en producten die je zoekt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden