Welkom in mijn huis

Keukenkasten in 2018

Keukenkasten in 2018

Geplaatst op

Keukenkasten zijn niet alleen voor opslag. Het is een essentieel element voor de stijl van je keuken.  Een mooie keukenkast of buffetkast is het meubelstuk dat alles bij elkaar kan brengen. Het ontwerp is niet veel veranderd in de afgelopen jaren, in ieder geval niet zo veel als andere elementen in een keuken zoals werkbladen of vloeren. Maar er zijn nog steeds een paar ontwikkelingen geweest.

Vandaag de dag is er bovenal een toenemende beweging naar een gestroomlijnde look die zich richt op eenvoud en minimalisme. Hier en daar echter, vind je een aantal wilde en gedurfde opties opduiken. 2018 laat zien dat beide stijlen geliefd zijn bij diverse huiseigenaren. Terwijl eenvoudige minimalistische kasten populairder zullen blijven worden, zullen sommige huiseigenaren de voorkeur geven aan unieke, op maat gemaakte stijlen die een duidelijk statement kunnen maken.  Om de perfecte keuken te ontwerpen, is het belangrijk om te bepalen wat je wensen en eisen zijn, maar ook op de hoogte te zijn van de nieuwste trends.

Eikenhouten kasten komen terug

Eikenhouten kasten beginnen terug te komen in de keukens en badkamers met loodwit en drijfhout afwerkingen. In de jaren zeventig en tot ver in het begin van de jaren negentig, waren ze de favoriete kast. Meestal werden ze gezien in warme kleur.  Na een poosje verminderde de populariteit van esdoorn, kersen en een zagen vooral gemanipuleerde houten alternatieven hun opkomst d.m.v. het gebruik van eikenhouten kastconstructies. Materialen als houtfineer en geverfd MDF komen nu meer voor in de kastdeurbouw dan ooit tevoren. Maar veel huiseigenaren zoeken tegenwoordig naar een steeds meer vintage uitstraling in hun interieur. Dit geldt ook voor de keuken.

Waarom eikenhouten kasten?

Eikenhouten kasten zijn verkrijgbaar in veel verschillende looks: denk hierbij aan de uitstraling van de zee of Franse cottage, schone moderne eenvoud of een landelijke rustieke feel.  Vaak ontstaat er een verbinding met het natuurlijke element. Dit is de reden waarom eikenhout, ondanks zijn stigma met het verleden, steeds populairder wordt in de meubelbouw.  Fabrikanten maken een verscheidenheid aan interessante deurstijlen – van verzonken panelen tot vlakke platen met een inzetstuk en afwerkingen met behulp van eikenhout. U kunt eikenhout in zijn natuurlijke kleur gebruiken of kiezen voor een verflaag.  Tinten van zwart, blauw en grijs lijken een opkomende favoriet te zijn voor huiseigenaren.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden