Welkom in mijn huis

Ken jij de voordelen van kunstgras?

Ken jij de voordelen van kunstgras?

Geplaatst op

Heb je last van onkruid, mollen en kuilen in de tuin? Dan is het beter om over te stappen op kunstgras. Kunstgras kent veel voordelen en is niet voor niets steeds populairder aan het worden. Vraag je je af waarom? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we 5 voordelen van kunstgras. We weten zeker dat je het na het lezen van deze tekst overgehaald wordt om ook een kunstgras gazon te nemen!

1. Geen onderhoud meer

Kunstgras lijkt erg veel op echt gras, alleen kent het een aantal extra voordelen. Zo is kunstgras bijvoorbeeld onderhoudsarm, waardoor je vrijwel niets hoeft te doen om je gazon mooi te houden. Het enige wat je bij kunstgras hoeft te doen, is af en toe bladeren en ander afval verwijderen. Dit kun je met de hand doen, maar er bestaan ook speciale borstels en bezems om het kunstgras schoon te houden.

Daarnaast heb je bij kunstgras ook geen last meer van mollen en ongedierte. Mollen zijn namelijk dol op insecten die vrijwel alleen maar onder de grond van echt gras leven. Kunstgras heeft drainzand als ondergrond en daar leven geen insecten, dus is het niet aantrekkelijk voor mollen om kuilen te graven. Verder laat kunstgras goed water door en droogt het snel na een regenbui.

2. Milieuvriendelijk

Kunstgras is milieuvriendelijk om twee redenen. De eerste reden is dat het niet gesproeid hoeft te worden. Je hebt dus geen water nodig om je gazon mooi te houden. Ook hoeft het niet gemaaid te worden, waardoor je geen energie nodig hebt.

De tweede reden waarom kunstgras milieuvriendelijk is, is vanwege het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Als er een hevige regenbui valt, dan hoef je niet bang te zijn dat er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Je moet dan uiteraard wel kiezen voor kunstgras van biologische kwaliteit. Houd hier dus rekening mee als je kunstgras gaat aanschaffen en vraag gerust naar de oorsprong van het materiaal bij de leverancier.

3. Multifunctioneel

Kunstgras is breed toepasbaar en daarom is het erg populair. Het is dus multifunctioneel. Kunstgras is geschikt voor iedere tuin en het zorgt voor een groene uitstraling. Daarnaast is kunstgras ook erg geschikt voor sportvelden. En heb je geen tuin? Dan kun je kunstgras zelfs leggen op het beton van een dakterras. Mogelijkheden genoeg dus!

4. Hoge kwaliteit voor weinig geld

Kunstgras bespaart kosten, want de prijs-kwaliteitsverhouding is meer dan goed. Dit komt onder meer doordat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het hoeft dus niet gemaaid te worden, dus een grasmaaier en de bijbehorende hoge energierekening behoren tot te verleden tijd. Daarnaast is een sprinklerinstallatie overbodig. Je bespaart dus geld doordat je geen water, geen mest en geen kalk meer nodig hebt.

5. Duurzaam

Kunstgras is tenslotte duurzaam. Het heeft een lange levensduur en blijft lang mooi, terwijl bij echt gras op den duur bruine plekken op het gazon ontstaan. Zeker met slecht weer zul je dealen met lelijke plekjes die je vervolgens weg moet werken. Met kunstgras heb je hier geen last van, want het blijft jaren fraai en groen. Het is UV-bestendig en blijft altijd kleurvast.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden