Welkom in mijn huis

Je auto als extensie van je huis?

Je auto als extensie van je huis?

Geplaatst op

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar de kans is groot dat het toch echt gaat gebeuren. Veel van de tijd op weg naar werk zitten we in de auto. Zeker als we een tijdje in de file moeten staan. Het is een plek die van jou is, waar je dingen in mee kan nemen en waar je vaak in te vinden bent. Een soort extra woonkamer op wielen? Laten we het eens even bekijken.

Zelfrijdende auto’s

Zeker nu de trend is dat auto’s zelf kunnen rijden, is de kans groter dat de auto een extra woonkamer kan zijn. Auto’s zijn al geruime tijd met mooie features om het comfortabel te maken. Denk bijvoorbeeld eens terug aan het tv programma “Pimp My Ride”, waarbij een vissenkom en een mooie geluidsinstallatie standaard bijna niet waren weg te denken. Ook in de auto willen mensen steeds meer comfort en privacy. Denk bijvoorbeeld aan getinte ramen achterin zodat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken hoe de mensen achterin even een dutje doen onderweg naar vakantie. Als bestuurder kan dit natuurlijk niet. Een autoverzekering blijft ook belangrijk én verplicht.

Alles staat in verbinding met elkaar

Alles? Bijna alles in ieder geval. Veel dingen worden steeds meer connected. Zowel als onderdeel van elkaar hoe elementen op elkaar aansluiten en connected in de zin van wifi en netwerk. Thuis de verwarming alvast aanzetten vanaf je werkplek is al een bekend fenomeen. Hoe meer elektrisch auto’s worden, hoe meer kansen dit biedt. Op het moment dat je niet meer hoeft te rijden omdat het voertuig autonoom is, zal er ook meer behoefte zijn aan entertainment. Je wilt je niet vervelen in de auto. Gelukkig hoeft dit ook niet.

Van den Acker van Renault legt bijvoorbeeld uit dat de muziek die in de auto aan staat ook automatisch thuis opgezet kan worden als je thuis arriveert. Op die manier wordt de auto steeds meer een soort kamer van je huis en dus in die zin een extensie van je woning. Dit betekent ook dat de auto aan het huis kan opladen en óók andersom. Zo kan er op de zonnige dagen bijvoorbeeld de piekstroom uit de zonnepanelen opgeslagen worden in de accu’s van de auto’s. De techniek staat werkelijk voor niks. Hoe dit allemaal betrekking heeft op een auto verzekeren, daar zijn we erg benieuwd naar. Want hoe verzeker je een auto die zelfstandig kan rijden en steeds meer zelfvoorzienend wordt? Laten we hopen dat het een gunstig effect heeft op de premies! Wellicht wordt het wel steeds meer richting een inboedelverzekering gestuurd?

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden