Welkom in mijn huis

Ideeën voor een babykamer

Ideeën voor een babykamer

Geplaatst op

Gefeliciteerd! Er is een kleintje op komst! Dit betekent dat je als aanstaande vader of moeder een flinke verantwoordelijkheid erbij krijg! Je zult je dus moeten gaan verdiepen in veel verschillende zaken zoals voeding en hygiëne – ja, denk hierbij aan het verschonen van de poepluiers van je baby. Maar daarnaast moeten er ook een aantal praktische zaken worden opgepakt. In deze blog gaan we het hebben over de babykamer. Wat moet erin staan, wat tips voor hoe je de babykamer leuk kunt aankleden en meer lees je hieronder.

Babykamer essentials

Er zijn een aantal zogenaamde essentials; zaken die wat dan ook thuishoren in een babykamer. We zijn graag zo volledig mogelijk, dus bij dezen het welbekende lijstje:

  • Commode;
  • Wiegje;
  • Babybedje;
  • Kledingkastje;

Verder zijn er zat zaken die optioneel zijn maar wel erg goed thuishoren in een babykamer. Het gaat hierbij om een badje of een kledingkastje.

Inrichting en decoratie

Nu je de essentiële zaken in huis hebt gehaald, is het tijd om van de effectieve babykamer ook nog een léuke babykamer te maken. Er zijn erg veel manieren waarop je dit kunt doen, denk bijvoorbeeld aan muurstickers of aan gordijnen. Misschien een klokje aan de wand of wat leuke knuffeltjes hier en daar.

Blauw of Roze?

Misschien wil je graag nog even de verrassing bewaren en je familie en vrienden nog niet vertellen of je nu een zoon of een dochter krijgt. In dat geval helpt het niet als je de babykamer overduidelijk in het blauw of roze doet. Gelukkig hoeft de babykamer niet per se een van beide kleuren te hebben. Je kunt in plaats van het traditionele roze en blauw misschien ook gewoon kiezen voor een mooie kleur die past bij je huidige stijl. Een babykamer hoeft ook niet per se helemaal opnieuw te worden behangen. Als je een neutrale kleur behang of verf hebt aan de muur, dan kun je deze prima laten zitten. Het is immers niet alsof de baby er minder om zal slapen!

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden